banner137
banner25

Zorunluluk başladı!

Karayollarında kış aylarında yaşanabilecek trafik kazalarını en aza indirmek için uygulamaya konulan araçlarda kış lastiği takılması zorunluluğu 1 Aralık tarihi itibari ile devreye girdi.

İçişleri Bakanlığınca 81 ile gönderilen uygumla ile ilgili olarak bugün Edirne Şehiriçi Trafik ve Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri hem denetim yaptı hemde sürücüleri bilgilendirdi.

Özellikle şehirler arası yollarda yolcu taşıyan otobüslerin takma zorunluluğu olduğu için otogar çıkışında uygulama yapan ekipler lastiklerin diş derinliklerinide kontrol edip uygunluk kontrolü yaptılar.

Trafik kazalarının oluşmasında önemli rol oynayan kış mevsimi koşulları ve trafik güvenliğine yönelik diğer olumsuzlukların dikkate alınması uyarısında bulunulan genelgeye göre hareket eden ekipler 1 Aralık 2017-1 Nisan 2018 tarihinde geçerli olacak kış lastiği zorunluluğunun denetimini yaptılar.

Yapılan denetimlerde araçlarda bulunan kış lastiklerinin üzerinde M+S ibaresinin olması gerektiğini hatırlatan görevliler,ellerinde bulunan özel milimetrik ölçme cihazı ile de lastik derinliğini ölçtüler.

Hava sıcaklığının 7 derecenin altına düşmesi sonarsında kış lastiğinin önemine dikkat çeken ekipler sürücü ve yolcu güvenliği için kış lastiği önemli dediler.

Binek araçlarda kış lastiği zorunluluğu kalkarken bu araçların şehirlerarası yol yapması durumunda zorunluluk olacağını belirtilerek “A” türü yetki belgesini sahip olan otomobiller ile yerleşim yerleri içinde seyreden tüm kamyon,çekici,tanker,otobüs,kamyonet türü araçlara kış lastiği kullanımı zorunlu hale getirildiği ifade edildi.

1 Aralık 2017-1 Nisan 2018 tarihleri arasında 4 ay sürecek olan uygulamada, araçlarına kış lastiği takmayan sürücülere 2017 yılı için 625 TL para cezası kesilecek. Ceza 2018 yılında 715 TL'ye çıkacak.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30