banner137
banner25

Zıpkınkurt “gelenlere iyi davranmak hem görevimiz, hem de boynumuzun borcu"

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle Edirne’de gazetecilerle bir araya gelen Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu başkanı Recep Zıpkınkurt gündeme dair konular hakkında bilgilendirme yaptı.

Ciğerci Niyazi Usta’nın VİP salonunda Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen,ETSO Meclis Başkanı Emre Alp,Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aydoğan Akıncı,Yönetim Kurulu üyeleri Yener İşbilir, Recai Kocatürk ve Ali Taşdemir ile Meclis üyesi Ümit Özel Genel Sekreter Nevzat Taşkın’ında katılımı ile sağlanan toplantıda ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt Bulgaristan’dan gelen turistlerin Edirne’ye olan katkıları üzerine görüşlerini aktardı.

Edirne’de son 2 aydır sınır kapılarının açılmasıyla Bulgaristan’dan gelen turistlerin Edirne ekonomisine ciddi katkısı olduğunun bir kez daha altını çizen Başkan Recep Zıpkınkurt, “Gündemimiz gelen Bulgar turistler”diyerek başladığı cümlelerinde Edirne ticaretinin yaklaşık 2 aya yakın süreden beridir iyi olduğunu ifade etti.

Zıpkınkurt “pandemi sürecinde Edirne’de biz bize kaldığımız zaman biz bize yetmediğimizi gördük. Malum üniversitemiz kapalı, turist gelmiyor. Edirne en çok turist alan illerden bir tanesi. Hizmet sektöründeki tüm hazırlıklarımız turizme göre. Bu kadar güzel lokantalar, oteller yapmışız ama biz bize kaldığımız zaman yetemiyoruz. Dolayısıyla işsizlik, şehrin sorunları artıyor. 2 aydır gördük ki gelen yerli ve yabancı turistlerle şehrimiz yine eski hareketli günlerine dönmüş oldu. Bizim bunları sürdürebilmemiz gerekiyor. Sürdürebilmek için de üzerimize ne düşüyorsa gerek mesafe gerek hijyen gerek maske ve gerekli uyarıları yaparak gelen misafirlere de bu konularda uyarılarda bulunarak bunu sürdürmemiz gerekiyor. Edirne için bu kapıların açık kalması çok önemli”dedi.

Türkiye’nin gözünün Edirne’de olduğunu ifade eden Zıpkınkurt “hem iş insanlarının hem siyasilerin hem devlet büyüklerinin gözü Edirne’de. Hem vaka sayısı az hem Bulgar misafirler geliyor. Ortalama 10 bin insan geliyor. Bunlar çok ciddi rakamlar. Bugün bile otellerimizde yer yok. Dolayısıyla çarşıyı her dolaştığınızda 3 arabadan 1’i Bulgar plakalı araçlar. Bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor”ifadelerini kullandı.

“Pandemi sürecinden bugüne kadar hep sahadayız” diyen Zıpkınkurt “sahadan hiç ayrılmadık. Çünkü her gün,her hafta hem yönetimde hem meclisimizde bunları gündem yapıp Ankara’ya sorunlarımızı iletiyoruz. Edirne’nin sorunları Türkiye’nin sorunlarıdır. Bölge insanımız için neler isteyeceğimizi bilmemiz gerekiyor”dedi.

Edirne’de eksiklikler olduğunu ve bunların çözümü için sürekli istişarelerde bulunduklarını belirten Zıpkınkurt,tespitlerini sıralayarak bunların ivedilikle açılması gerektiğinin altını çizdi.Gelen turistlere iyi davranılması gerektiğini vurgulayan Oda başkanı Zıpkınkurt “gelenlere iyi davranmak hem görevimiz hem de boynumuzun borcu. Esnaflar olarak yardımcı olmak gerekiyor. Gerek otopark gerek trafik sorununu da bir an önce düzenli bir hale getirmemiz gerekiyor. Bulgarların otopark sorunu hala devam ediyor. Bilindiği üzere pandemi öncesinde hem taksi hem de şoför esnafına davranışlarla ilgili Valimiz ile birlikte bir eğitim vermiştik. Aynı eğitimi esnafa da verdik. Her toplantıya yaklaşık 650 kişi katılmıştı. Bu pandemi süreci olmasa yani toplantılar devam etse tekrar yapmak isterdik. Esnafımızın gelen misafire daha hoşgörülü daha güler yüzle davranması şehrimizin tüm esnafları için önemli. Bu insanları kırmamamız, kaçırmamamız gerekiyor. Şehrimize ciddi anlamda döviz bırakıyorlar. Gelen döviz hem şehrimizde kalıyor hem ülkemize faydası var. Bulgar turiste iyi davranmak Edirne’nin ticareti için çok önemli ve hassas olduğunu ifade ediyorum”şeklinde konuştu.

Başkan ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra gazetecilere günün anlam ve önemine binaen hediye takdim ettiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30