banner137
banner25

Zıpkınkurt “esnafımız için bir kazanım!”

Kovid19 önlemleri kapsamında 31 Temmuz 2020 tarih ve 31202 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2812 ve 2813 sayılı Cumhurbaşkanı Kararları işyeri kiralamalarına ilişkin %18 oranında uygulanmakta olan KDV oranını %8’e ve gayrimenkul kiralamalarında uygulanan %20’lik Gelir Vergisi stopaj (kesinti) oranını ise %10’a indirilmesi konusunda açıklama yapan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, 3 yıl önce konuştukları konunun bugün uygulamada olmasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Zıpkınkurt yaptığı açıklamada “Bildiğiniz gibi 31.07.2020 tarihinde Odamızın en önemli taleplerinden biri kira stopajlarının ve kira KDV’lerinin düşürülmesi konusuydu. Üst birliğimiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’yle beraber konuyla alakalı yaptığımız çalışmalarda 31.07.2020 tarihinden 31.12.2020 tarihine kadar kira stopajlarının yüzde 10’a, KDV’lerin de yüzde 8’e düşmesi konusunda bir kazanım sağladık esnafımız için. Bundan sonra da bu sürenin uzatılması için çalışacağız. Birinci önceliğimiz, kiralardaki stopajın ve KDV’nin kaldırılması. Olamıyorsa da ikinci kademe bu sürenin en az 6 ay daha uzatılması konusunu üst makamlara bildirdik, taleplerimiz bu doğrultuda. Umuyorum bu konuyla ilgili de hükümetimizden esnafımıza yararlı bir karar çıkacaktır.3 yıl önce Maliye Bakanımızın geldiği bir toplantıda bu konuyu talep etmiştim. O zaman arkadaşlar çok anlamadılar bunu ya da bunun olup olmayacağıyla ilgili kaygı taşıdılar. Ama 3 yıl sonra geldiğimiz noktada esnafın desteklenmesi adına önemli bir karar olduğunu düşünüyorum”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30