banner78
banner25

Zıpkınkurt "Ekmek zammı doğru değil!"

Edirne Ticaret ve sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt Edirne’de ekmeğin satış fiyatının 2 TL olması üzerine bir basın toplantısı düzenleyerek basını ve kamuoyunu bilgilendirdi ve Bakanlık oluru ve Meclis onayı olmadan ekmeğin 2 TL’den satılması uygun değildir yorumunu yaptı.

Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gazetecilerle bir araya gelen ve ekmek zammını değerlendiren Zıpkınkurt ve yönetim kurulu üyeleri uygulanan zammın onaylanan zam olmadığını ve zamlı satışın tarifesiz yapıldığı için satış yapan kişiyi cezai durumla karşı karşıya getirebileceğini aktardı.

Zıpkınkurt açıklamasında “

Bende yapılan zammı bu sabah basından öğrendim.Edirne Esnaf odasının zamlı tarifeye yönelik bir açıklaması var ama Ticaret ve Sanayi odasından öyle bir tarife henüz çıkmış değil”dedi.

Esnaf odasına üye olan fırıncı esnafı ile oda kaydı bulunan fırıncı esnafının yanlış yönlendirildiğini ifade eden Zıpkınkurt “Tarifi almadan fiyat uygulamanın Kanuni yaptırımları var.Yarın öbür gün bunlarla karşı karşıya kalacaklar. Dolayısıyla Ticaret Sanayi Odası'na üye fırıncı arkadaşlarımızın irtibata geçip tarifelerini aldıktan sonra fiyat uygulamasına geçmesi lazım. Oysa Ticaret ve Sanayi Odasının daha onaylanmış 2 lira fiyat tarifesi yok. Dolayısıyla 2 lira ekmek satmaları onları zora sokar. Kanuni yaptırımlarla karşı karşıya bırakır. Bu da kendilerine zarar verir.”diyerek dernek üyelerinin oda üyesi fırıncıları yanlış yönlendirdiği ve yanlışa sevk ettiğini belirtti.

Söz konusu Edirne’de ekmek satışı yapan fırıncıların bir derneklerinin olduğunu,dernek çatısı altında olan fırıncılar ile oda üyelerine müdahale ederek meslek komite toplantısını engellemeye yönelik hareketleri olduğunu belirten Zıpkınkurt “Fırıncılar Derneği'nin müdahalesi sonucu Meslek komitelerine müdahalesi sonucu Ticaret Sanayi odasının bu süreçte biraz geri kalmasına sebep olmuştur.İkimiz aynı anda fiyat tarifesini veremedik.Niye veremedik? Meslek komitesine Fırıncılar derneğinin müdahalesiyle Komitenin kararlarını sabote ederek Meslek komitesinin toplanmasını engelleyerek sürecin uzamasına sebep olmuşlardır”dedi.

Zam talebi ile ilgili izlenen yolu anlatan Zıpkınkurt “Meslek komitesinden çıkan fiyat önce şehirdeki toplanan yerel komisyonda görüşülüyor.Komisyondan çıkan karar doğrultusunda da bakanlığa soruyoruz.Bakanlıktan gelen cevaptan sonra Edirne Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminden Meclise havale ediliyor.Meclis onayladıktan sonra fiyat uygulamaya başlıyor.Süreç bu şekilde işliyor.Buna yalnızca Valilik itiraz edebilir. Eğer fiyat yüksekse veya fahiş fiyat varsa”şeklinde konuştu.

Fırıncıların talebinin kilogramı 8 lira 70 kuruş olan 230 gram ekmeğin 2 TL’den satılması olduğunu belirten Edirne Ticaret ve sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt “2 lira bizim de öngörümüz. Meslek komitelerinde Bakanlığımıza da bunu bildirdik. Ancak bakanlık neyi uygun görür bilemeyiz.Türkiye genelindeki fiyatları da inceliyoruz. Türkiye'deki ekmek fiyatları da yaklaşık bizim çalışma yaptığımız rakamlar civarında. Çünkü biz yaklaşık her 10 günde bir Türkiye'deki tüm ekmek fiyatlarını çek ediyoruz. Dolayısıyla Bizim önerdiğimiz fiyat makul bir fiyattır. Hem halkımız hem fırıncılar açısından”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30