banner78
banner25

Zıpkınkurt" Edirne'de kazanan bir tane ama kaybedenler çok oldu!"

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin galibi Recep Zıpkınkurt oldu.

41 Meclis üyesinin belirlenmesinin ardından adaylık yarışına giren iki isimden Recep Zıpkınkurt üyelerin kesin olmayan sonuçlara göre 24’ünün oy’unu alarak ikinci defa Edirne Ticaretinin başındaki adam oldu.

Bir önceki 4 yıllık dönemimde başarılı bir şekilde Edirne Ticaretine yön veren ve bu noktada zorda olan ETSO’yu başarılı bir idare ile düzlüğe çıkarmayı başaran Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Recep Zıpkınkurt yeniden başkan seçildi.

Çok sayıda kişinin müdahil olduğu ve adeta Recep Zıpkunkurt’un kazanmaması için bir araya gelen karşı gruplara karşı oylarını böldürtmeyen Zıpkınkurt 41 kişiden oluşan üyenin 24’ünün oy’unu alarak yeni dönemin başkanı oldu.Sarı liste ile yarışan Mehmet Eren ise 17 oy aldı.

Seçimlere beyaz liste ile giren Recep Zıpkınkurt, Mehmet Eren’in sarı listesine karşı adeta ekibi ile mücadele verdi.Beyaz liste ise sarı listeden sadece bir kişi ile Emre Ray ile denilebildi.

Saat 09:30’da başlayan oy verme işleminde Recep Zıpkınkurt’un ekibinin tamamı oylarını sabah kullanarak adeta birbiri arasında güven gösterisinde bulundu.Sarı listede ise adeta bir koşturmaca yaşanırken oylarda verilebilecek olası fireler karşısında telefon trafiği durmak bilmedi.Çok sayıda kişinin masa başında takip ettiği seçimlerde telefon trafiği durmak bilmedi.

Oy verme işlemi 41 üyenin tamamının oy kullanması ile sonlanırken,İlçe Seçim kurulu görevlisi sandığın erken açılmasının mümkün olduğunu söyleyerek sayıma geçildi.

Her iki adayın yan yana oturarak izlediği oy sayımında Mehmet Eren Zıpkınkurt’u erken tebrik ederek seçimin galibini sonuçları beklemeden ilan etti.

Her iki liste arasında yaşanan yarışa göre yönetim şekillenirken Recep Zıpkınkurt seçim sonuçlarını gazetecilere sıcağı sıcağına değerlendirdi ve göndermeler yaparak seçimlere müdahil olanları kamuoyu ile paylaşacağını kaydetti.

Zıpkınkurt yaptığı açıklamada “Seçimlerimizi bitirdik.Herkes sağ duyulu bir ortamda oylarını kullandı.Arkadaşlarımız bize bir dört yıl için daha sorumluluklarımızı hatırlatarak görev verdi.Ben daha fazla bir fark bekliyordum ama demek ki; biraz daha sorumluluk yüklenmemiz lazım,biraz daha risk almamız lazım diye düşünüyorum.Ama şu var ki Edirne’de bir kazanan var,ama kaybedenler çok.Edirne’de kazanan bir tane ama kaybedenler çok oldu.Edirne’ye hayırlı olsun.Sorumluluklarımızın farkındayız.Çok ciddi bir sorumluluk ve görev bilinciyle işimize daha fazla sahip çıkacağız,daha fazla sarılacağız.Edirne için çalışmaya üretmeye devam edeceğiz.Kadromuzda ciddi anlamda bir gençleşme var.Bunu ben kendim talep etmiştim.Edirne’yi bir sonraki dönemde daha genç bir kadroya bırakacağız”dedi.

Meclis başkanlığı için ise “Oy birliği ile bir arkadaşımızı göreve getireceğiz.Tecrübeli ve o meclisin sorumluluğunu bilen bir kişi”diyerek tanımladığı Emre Alp’in olacağını ifade eden Zıpkınkurt “benim adayım Emre Alp”şeklinde konuştu.

Seçimlere yapılan müdahaleler için ise “Ciddi müdahaleler oldu bunları sizlerle paylaşacağız.Kamuoyu konuşuyor bunları.Hem o arkadaşlarımız temize çıksınlar,o işlere müdahil olanlar kendilerini aklasınlar.Kimseyi suçlamak istemiyorum ama bizde onlarla ilgili bir özür bekliyoruz”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30