banner137
banner25

Zıpkınkurt “demek ki rant gidiyor!”

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleri ile Edirne esnafının lehine olması düşünülen hızlı ve ucuz PCR testi için Zıpkınkurt birilerinin rant elde ettiğini iddia ederek önemli açıklamalarda bulundu.

Komşu ülke Bulgaristan’ın PCR testini yaklaşık 450 TL’ye yapmasının yanı sıra Türkiye’ye giriş ve çıkış yapacak vatandaşların Kapıkule sınır kapısında 250 TL’ye test yapmasının ardından maliyetleri düşürme ve yurt dışından gelecek olan vatandaşları alış verişe çekmek için arayış içerisine giren Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim kurulu başkanı Recep Zıpkınkurt PCR testini 110 TL’ye yapacak laboratuar ile anlaştıklarını ancak Sağlık Bakanlığı’nın akredite olan kuruluşa izin vermemesinin düşündürücü olduğunu ifade etti.

Zıpkınkurt açıklamasında “Kapıkule’de 110 lira ’ya PCR testi yapabilmek için 13 gündür izin bekliyoruz.Vali’nin açıklamasını herkes farklı yorumluyor ancak sağlık bakanlığımdan akredite bir laboratuar anlaştığımız laboratuar. Yani şu an da söylediğim gibi Türkiye’de 6 vilayette bu testi yapıyorlar. Test orada kabul oluyor da burada mı kabul olmuyor”ifadelerini kullandı.

Test maliyetinin 40 TL, kit’in 16 lira olduğunu, personel giderleri ve genel giderlerin 35-40 lira olduğunu ifaden eden Recep Zıpkınkurt “firma diyor ki! 110 lira yapacağım para kazanacağım. Şu an da bu 250 liraya yapılıyor. Demek ki buradan birilerine rant gidiyor veya birileri buradan para kazanıyor. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nde sizin şantiyeniz, fabrikanız varsa hastane ile veya laboratuar ile anlaşma yapıyorsunuz. Gel benim personelime test yap diyorsun. Kaç para, sayıya göre 90 liraya da 110 lira da 130 liraya da yapan var. 250 lira neyin nesi? Herkesin bunu konuşması lazım. 110 lira mı, 250 lira mı?”diyerek Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak görevlerinin Edirne’ne deki iş insanlarının işini kolaylaştırmak ve önünü açmak olduğunu kaydetti.

Edirne esnafını 13 aydır kapalı olduğunu,bazılarının 6 aydır kapalı olduğunu ifade eden Zıpkınkurt tüm gayelerinin Edirne ticaretini hareketlendirmek olduğunu belirtti. “13 aydan beri kapalı işyerleri var” diyen Recep Zıpkınkurt “bunların çalışanları var işyeri kiraları var. İşletmelerinin genel giderleri, vergileri var. Bu insanlara bizim amacımız yardımcı olmak biz bunu için çıktık yola.Bugün bir yerel basın da çıkmış Edirne esnafı benden şikayetçiymiş. Gelsin şikayetçi olan benim karşıma. Bakıyorum beğenilere 150 beğeni var. Çoğu maaşlı.Verme bakalım 3 ay maaşını yanında çalışanın bakalım ne olacak? Ama esnaf öyle mi!Esnafın dükkanı kapalı kimi kime şikayet edeceğiz. Bir dükkan nasıl dönüyor, elektrik parası var mı su parası var mı, kirası var mı, çalışanı var mı, bunun hesabını kimse yapmıyor?Tuzun kuru beğen. Edirne’ye bir para girerse herkesin cebine bir para girer”dedi ve “Edirne’ye para girmezse hepimiz birbirimize bakarız. 3 ay sonra da birbirimizi yeriz”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30