banner137
banner25

Yunanistan tel örgüyü tamamladı!
Edirne'deki 13 kilometrelik kara sınırına 1,5 metre yükseklikteki beton zemin üzerine tel örgü çeken Yunanistan, bu önlemlerle kaçakların geçişlerini engellemeyi planlıyor.
Türkiye sınırındaki Karaağaç Mahallesi'nin sıfır noktasındaki Türk ve Yunan askeri kulelerinin hemen yanında yaklaşık 3 ay önce başlatılan tel örgü çekme çalışmaları sona erdi. 190 kilometrelik Türkiye-Yunanistan sınırının 13 kilometrelik kara sınırının tamamına tel örgü çekilerek kaçak geçişler engellendi.
Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın sınırı tel örgülerle kapattığını belirterek, yasa dışı göçün sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın sorunu olduğunu kaydetti.
Edirne'deki polis ve jandarma ekiplerinin yasa dışı göçle mücadelede konusunda üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdiğini anlatan Ceylan, Yunanistan sınırında artırılan güvenlik önlemleri ve kara sınırına çekilen tel örgü nedeniyle kaçakların sınırı geçmek için farklı yollar denediklerini ifade etti.

-''Botlarla Meriç Nehri'nden geçmeyi deniyorlar''

Ceylan, Yunanistan'da 7-8 bine yakın sınır polisinin görevlendirildiğini vurgulayarak, ''Termal kameraları var. Gece görüş dürbünleri, tel örgüleri var. O noktada güvenliği çok sıkı tutuyorlar. Kaçaklar da nerede güvenlik önlemi az ise oradan geçmeye çalışıyor. Sınıra tel örgü çekildiğini gören kaçaklar, botlarla Meriç Nehri'nden geçmeyi deniyorlar. Bulgaristan üzerinden geçmeyi deneyenler var. Aldığımız önlemler nedeniyle çoğu yakalanıyor. Bu konuda gerçekten polis ve jandarma ekiplerimiz özveriyle çalışıyor'' şeklinde konuştu.
Bir süre önce İngiltere'nin Göçten Sorumlu Bakanı Mark Harper'ın Edirne'yi ziyaret ettiğini anlatan Ceylan, Harper'ın Türkiye'nin yasa dışı göçle mücadelesinden çok etkilendiğini ifade etti.
Ceylan, Türkiye'nin kaçaklarla mücadele konusunda görevlerini yerine getirdiğini, her yıl Edirne'de sınırı yasa dışı yollardan geçmek isteyen 20 binden fazla kişinin yakalandığını belitti.

-Tel örgünün arkasında FRONTEX görevlileri bekliyor

Avrupa Birliği ülkelerinin Türk-Yunan sınırından kaçakların geçiş noktalarında yaptığı mücadeleden etkin sonuç alınmaması üzerine yaklaşık 2 yıl önce Avrupa Birliği desteği ile Avrupa Dış Sınırlar Ajansı (FRONTEX) görevlileri işbaşı yapmıştı.
FRONTEX görevlilerin denetiminden etkin sonuç alınmadığını düşünen Yunanistan, bunun üzerine Türkiye ile arasındaki 13 kilometrelik kara sınırına tel örgü çekti. Tel örgüyü geçmeyi başarabilen kaçaklar, FRONTEX görevlilerince eğitimli köpeklerin de desteğiyle yakalanıyor.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30