banner137
banner25

Yunan basını saçmaladı!

Yunan basını iki ülke arasında yaşanan düzensiz göçmen gerginliğini tırmandırmak ve iki ülke arasındaki ilişkilere zarar vermek adına adeta savaş çığırtkanlığı yapıyor.

Şubat ayı içerisinde Türkiye’nin sınır kapılarını mültecilere açtığı yönündeki haber sonrasında Yunanistan sınırına yığılan ve sınırı geçmek için uzun süre bekleyen düzensiz göçmenlerin iki ülke arasında yarattığı sıkıntı Pandemi sonrasında sonlanırken, bu durumu lehine çevirmeye çalışan bazı milliyetçiler Türkiye’ye karşıt hamleler yapmaya devam ediyor.

Özellikle Evros bölgesi (Meriç nehri çevresi) olarak bilinen bölgede yayın yapan yerel ve ulusal çaptaki bazı basın yayın organları dün akşam yaptıkları asparagas haberlerle adeta halkı Türkiye aleyhine kışkırtmaya çalıştı.

Türkiye’nin sınırlara yeniden düzensiz göçmenleri otobüslerle taşıdığı ve sınırları geçme girişimlerinin yeniden başladığı yönündeki haberleri manşetlerine taşıyan Yunan medyası, yarattığı algı ile kısa sürede panik havasına neden oldu.

6 bin kişinin Türk tarafından sınıra getirildiği bilgisini paylaşan Evros bölge medyasının bu haberleri kısa sürede Yunan makamları tarafından yalanlandı.Türk sınırından böyle bir hareketliliğin olmadığı ve yapılan haberlerin asparagas olduğunu belirten Yunan makamları haberlerin dikkate alınmamasını istedi.

Bilindiği gibi Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan mülteci sorunu her iki ülke ilişkilerini ciddi manada germiş, bu gerginliklere Akdeniz’de yapılan arama faaliyetleri de eklenmiş ve Pandemi süreci ile beraber adalar ve Ege’de zaman zaman karşılıklı tacizler yaşanmıştı.

Yunanistan’ın Meriç nehri sınırına askeri yığınak yaparak sınır birliklerini fiziki ve ekipman anlamında güçlendirmesi ve Cumhurbaşkanları,Başbakan ve Bakanlarında sürekli olarak bölgeye yaptıkları ziyaretlerde dikkatlerden kaçmamış, yapılan sert açıklamalar ile iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesi zor bir sürece girmesine neden olmuştu.

AB’nin Yunanistan’a göçmen konusunda yaptığı dayatmalarla sınırlarını güçlendirdiği görülürken Pazarkule-Kastanies sınır kapısını bir daha açmaması dahi gündeme gelirken,İpsala sınır kapısını da Pandemi bahanesiyle kapatmayı düşündüğü ileri sürülmüştü.

Öte yandan Yunanistan’da bir araştırma şirketi tarafından yapılan ankete göre Yunan halkının Türkiye ile olası bir savaşa girmesi konusuna,halkın yüzde 89’unun destek verdiği iddia ediliyor.

İki ülke arasında yaşanan bu gerginliklerin ekonomik anlamda ciddi kayıplara neden olacağı ifade ediliyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30