banner137
banner25

Yunan askerleri tutuklandı!

Önceki gün yağan aşırı kar yağışından dolayı Yunanistan’ın kara sınırında devriye gezen iki Yunan askerinin sınır hattını kaybetmesinden dolayı Türk tarafına geçmesi ile başlayan süreçte iki asker Türk Adaleti karşısında hesap verdi.

Gözaltına alınarak Jandarma komutanlığı’nda ilk ifadeleri alınan iki Yunan askeri daha sonra Edirne Adliyesine getirilerek burada Cumhuriyet Savcısı’na ifade verdiler.

Savcılık ifadesinin ardından tutuklanma istemiyle Edirne Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk dlen Yunan askerleri suçlu bulunarak, birinci derece askeri yasak bölgeye girmek,Türkiye’de ikametleri bulunmadığı, kaçma şüphesi ve delilleri karartma şüphesinden dolayı tutuklandılar.

İki askerin yeminli tercüman aracılığı ile ifade verdiği ve aşırı kar yağışının olduğu gece sınır devriyesinde oldukları ve görüş açısının net olmamasından dolayı farkına varamadan Türk tarafına geçtiklerini söyledikleri belirtildi.

İki asker daha sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Edirne Sultan 1 Murat Devlet Hastanesi'ne getirildiler.Kontrollerinin ardından iki asker Edirne Kapalı cezaevine gönderildiler.Askerlerin üzerinde bulunan cep telefonlarının incelenmesi için bir hafta süreye ihtiyaç olduğu ve bu süre içinde askerlerin tutuklu kalacakları,telefonlarda illegal görüntü veya bir başka veri olmaması durumunda iade işlemlerinin soruşturmanın tamamlanmasının ardından yapılabileceği ifade edildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30