banner78
banner25

Yorulmaz
Hakan Şahin - Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, ''Yağışların buğdaya pek zararı olmadı ama devam ederse ayçiçeği büyük zarar görecek'' dedi.
Yorulmaz, yaptığı açıklamada, Edirne'deki 680 bin dönüm ekili arazinin 400 bin dönümünün buğday, 200 bin dönümünün ayçiçeği, 80 bin dönümün ise pirinç ve mısır ekili olduğunu söyledi.
Edirne'de 1 haftadan beri süren yağışların tarım alanlarına zarar vermeye başladığını vurgulayan Yorulmaz, aşırı yağış nedeniyle ovaların su ile dolduğunu anlattı.
''Ben 53 yaşındayım hiç böyle yağış görmemiştim'' diyen Yorulmaz, şöyle devam etti:
Yağışların buğdaya pek zararı olmadı ama devam ederse ayçiçeği büyük zarar görecek. Sadece benim tarlamda 70-80 dönüm alanda ekili ayçiçek, yağışlar nedeniyle zarar gördü. Çiftçilerimiz yağışı severler, fakat o kadar çok aşırı yağış oldu ki, artık onlarda tedirgin olmaya başladı. Artık yağmurun durmasını ümit ediyoruz.''
Meriç ve Tunca nehirlerindeki su seviyesininde arttığını ifade eden Yorulmaz, ''Umarım bu yağışlar biter de taşkın olmaz. Eğer nehirlerde taşarsa o zaman çiftçilerimizin vay haline. Önceki senelerde taşkın nedeniyle çiftçilerimiz büyük zarar görmüştü. Tekrar bir taşkın yaşanırsa çiftçilerimiz bu zararın altından kalkamaz'' diye konuştu.
Edirne'de çiftçilik yapan Hasan Güneş ise 20 yıldır çiftçilik yaptığını ilk defa bu kadar yoğun ve uzun süren yağış gördüğünü belirtti.
Aşırı yağışların çiftçileri artık korkutmaya başladığını anlatan Yaltırık, ''Yağışlar ilk başladığında ekinlere çok iyi geldi. Fakat 1 hafta boyunca devam edince bu sefer ekinlerin kökü su ile doldu. Eğer yağmur durmaz ise ayçiçekler tarlada çürüyecek'' dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30