banner137
banner25

Yine sakladılar!

Geçtiğimiz ay Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi’nde meydana gelen gıda zehirlenmesinin aydınlatılması beklenirken ikinci gıda zehirlenmesi küçük bedenlerin emanet edildiği hastanenin kreşinde yaşandı.Hastanede çalışan personelin 600 TL ödeyerek 4 ila 6 yaş arasındaki çocuklarını emanet ettiği sağlık kuruluşu kreşinde 25 öğrenci ile 2 öğretmenin gıda zehirlenmesi şüphesi ile tedavi gördüğü öğrenildi.

Sır gibi saklanan olay bugün yaşandı.Öğlenden sonra yaşanan olayda bazı çocuklarda ishal,mide bulantısı ve kusma şikayetleri oluşması sonrasında çocukların bazıları aileleri ile beraber hastanenin acil servisine müracaat ettiler.

Yaşanan olayı örtbas etmek isteyen acil serviste sadece 1 veya 2 hastanın kaydının girildiği diğerlerinin ise tedavilerinin ayakta yapıldığı öğrenildi.Evlerine giden çocukların şikayetlerinin artması ve acil servise aileleri ile başvurmaları sonrasında yaşanan olayın gıda zehirlenmesine bağlı olabileceği belirtildi.

Çocukların kreşteki öğlen yemeğini yedikten sonra şikayetlerinin oluştuğu,zehirlenmenin ise yemekten kaynaklı olabileceği ifade ediliyor.

Konu ile ilgili hastane yönetimi açıklama yapmazken çocukları kreşte bulunan personel “burası sağlık kuruluşu ve bizler sağlık çalışanıyız.Burada bu oluyorsa dışarıda neler olmaz?Daha öncede çalışan bizlerin başına bu durum gelmişti,şimdi de çocuklarımızın.Hadi bizi örtbas ettiler bunu nasıl örtbas edecekler”dediler.

Kamu Hastaneler Birliği’nin lav edilmesi ve hastane yönetiminin değişmesi ile ardı ardına patlayan skandalların neden başladığı ve ne zaman biteceği merakla beklenen sorular arasında yerini aldı. Yaşanan olay sonrası İl Sağlık Müdürlüğü’nün ise ne gibi işlem yapacağı şimdiden merak konusu.

Öte yandan çocuklar ve ailelerinin bir çoğunun Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kaldırılatak tedavi altına alındığı öğrenildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30