banner137
banner25

Yine başladılar!

Ülkelerinde ki savaştan kaçarak daha iyi bir hayat yaşamak arzusuyla Avrupa’ya yasa dışı yollardan geçmeye çalışan yabancılar yine eski yöntemlere başvuruyorlar.

Daha önceleri defalarca TIR kuyruğunda bekleyen tır aracının içine binerek illegal bir şekilde Avrupa’ya geçmeye çalışan yabancı uyruklu şahıslar bugün Kapıkule Tır kuyruğunda iki tır aracının dorsesine binerek sınırı kaçak olarak geçmeye çalıştılar.

Kapıkule yolu 12’nci kilometrede tır kuyruğunda bekleyen tır sürücüleri araçlarındaki gümrük mührünün kesik olduğunu fark ettiler.Durumu fark etmeleriyle 155 ve 156 ihbar hattını arayarak polise ve Jandarmaya bilgi veren tır sürücüleri yardım istediler.Olay yerine gelen polis ekipleri 2 ayrı tır aracının dorsesinde yaptıkları incelemede mühürlerin kesik olduğunu belirledi.Sırbistan plakalı iki aracın içinde yükün kontrolü için gümrüklü sahaya gidilmesi ve gümrük görevlilerinin kontrolünde aracın içinin açılmasını isteyen tır sürücüleri aracın sadece Gelibolu’da durduğunu içinde var olan yabancı uyrukluların muhtemelen oradan bindiklerini tahmin ettiklerini belirterek araçlarını gümrüklü sahaya götürdüler.

Her iki Tır aracının dorsesinin açılmasıyla arka bölümde ve yüklerin üzerine yatarak gizlenmiş olan 2 bayan 5 erkek mülteci ile karşılaşıldı.

Tır sürücüleri İzmir’den yüklediği yükü Sırbistan’a götüreceklerini ve sadece Gelibolu’da durduklarını belirterek durumdan habersiz olduklarını ifade ettiler.

Dorselerin mühürlerini kopartarak içeri giren yabancı uyrukluların poşet içine girdikleri ve bu sayede Bulgaristan tarafında vücut ısısına duyarlı tespit cihazları ile arama yapan görevlilerden saklanmayı başardıkları belirtildi.Söz konusu yabancı uyruklu şahısların 18 saattir araç içinde oldukları ve yorgan,battaniye ve üzerlerindeki montlara sarıldıkları anlaşılan şahısların Avrupa’ye geçtikten sonra brandayı keserek araçtan inecekleri öğrenildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30