banner78
banner25

Yıkılacaktı!

Dönemin Belediye başkanı Hamdi Sedefçi tarafından Saraçlar caddesinin yaya yolu olarak düzenlenmesi sonrası alana konulan ve Anıtlar Kurulu tarafından projeye uygun olmadığı gerekçesi ile kaldırılması konusunda yasal zeminde yıllardır devam eden Aşk çeşmesi tartışmalarına Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan son noktayı koydu.

Edirne’de bir süredir devam eden alt yapı çalışmalarının Saraçlar caddesi üzerinde devam etmesi ve geçecek olan hattın Aşk Çeşmesi altına denk gelmesi ile ekipler çeşmenin kaldırılması konusunu gündeme getirdi.Belediye ekipleri tarafından bugün başlanılan yıkım çalışmaları meraklı bakışlar arasında devam ederken,çalışmaları belediye başkanı Recep Gürkan’da yakından izledi.Konu hakkında gazetecilere açıklama yapmayan ancak esprili bir dille yıkım kararından haberinin olmadığını dile getiren başkan Gürkan “benimde haberim yok.Arkadaşlar çeşmenin yıkılacağını söylediler.Bende buraya gelip öğrenmeye çalışıyorum”cevabını verdi.

Çeşmenin yıkım çalışmasını gören vatandaşların bazıları yıkım kararını yerinde bulurken bazıları da anlamsız buldu.Farklı yorumların yapıldığı çeşme yıkımı konusunun uzun süre tartışılacağı ifade edilirken caddenin devamında bulunan ve meydana yakışmayan diğer çeşmelerinde kaldırılacağı ifade edildi.

Aşk Çeşmesi adı verilen çeşme bilindiği gibi dönemin belediye başkanı Hamdi Sedefçi tarafından Saraçlar caddesi projesi kapsamında konulmuş ancak Anıtlar Kurulu çeşmeye proje dışında ve alana yakışmadığı ve büyük olduğu gerekçesi ile o tarihte onay vermemiş sonrasında belediyeye yıkım kararı konusunda tebligat yapmıştı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30