banner137
banner25

Yığılmalar başladı!

Türkiye’de bulunan düzensiz göçmenler için Avrupa’ya kapıların açıldığının söylenmesi sonrasında Türkiye’nin dört bir yanında bulunan ve geri gönderme merkezlerinde tutulan çok sayıda mülteci akın akın Edirne’ye gelmeye başladı.

Karayolu ile gelen çok sayıda mülteci sınır kapılarına doğru ticari araçlarla gelerek geçiş yapmak istesede gümrük kapılarının kapalı olmasından dolayı sınır hatlarına yönelmeye başladı.Sınırın sıfır noktasına kadar gelen mülteciler burada Türk sınır devriyeleri ile karşılaştılar.Yunan sınırının 12 km’lik bölümünün tel örgü ile çevrili olmasından dolayı geçemeyen mülteciler Yunan sınır güvenlik birimlerinin sert müdahalesi ile karşı karşıya kaldılar.Tel örgüleri aşmaları durumunda vurulacakları konusunda uyarı yapan Yunan askerleri zaman zaman Türk askerleri ile de tartışmaya girdiler.Gerginliklerin artması üzerine Yunan sınır devriyeleri ellerinde bulunan silahların mermilerini ağzına vererek “go back”şeklinde bağırarak mültecilerin tel örgülerden uzak durmaları ve geri gitmelerini istediler.Yunan hava kuvvatlerine ait helikopterler ise sınır hattında devriye atarak olası illegal geçişleri önlemek için havadanda takip yapmaya başladı.

Mültecilerin sınır noktasında umutsuz bekleyişleri sürerken bazı mültecilerin “öleceğimizi bilsek de karşıya geçeceğiz”demeleri kararlılıklarını gösterdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ertuğrul Tulpar 4 yıl önce

İstanbul'daki Suriyelileri hayırseverler Edirne'ye taşıyor
Türkiye'nin her yerinden hayırseverler, mültecileri sınırlara göndermek için taksi ve otobüs kaldırıyor. Sabah saatlerinden itibaren İstanbul'dan kalkan 7 otobüsün Edirne'ye doğru yola çıktığı öğrenildi.

Gündem 28 Şubat 2020 Cuma 14:50
İstanbul'daki Suriyelileri hayırseverler Edirne'ye taşıyor


İdlib'deki saldırının ardından Türkiye, Suriyeli mültecilerin kara ve deniz yoluyla Avrupa'ya geçmesine engel olmayacağını açıkladı.

Haberin yayılmasıyla yurdun bir çok noktasında mülteciler sınır kapılarına doğru harekete geçti.

HAYIRSEVERLER MÜLTECİLERİ ÜCRETSİZ GÖNDERİYOR

Türkiye'nin her yerinden hayırseverler, mültecileri sınırlara göndermek için ücretsiz taksi ve otobüs kaldırıyor.

İstanbul'da Zeytinburnu 58. Bulvar'da da göç etmek isteyen Suriyeliler toplandı. Bazı Suriyeliler buradan İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'na gitti. Bazıları ise kendi araçlarıyla Edirne'ye doğru yola çıktı.

banner30