banner137
banner25

Yerli ve yabancı turistin gözdesi!

Osmanlı'nın başkentlerinden, tarihi eser sayısı ve tarihi alan açısından zengin Edirne'de panoramik şehir turu otobüs seferleri başladı.

Edirne Toplu Ulaşım Sistemi tarafından oluşturulan tur otobüsünde yerli ve yabancı turistler günde 4 seferle kentin tarihi noktalarını ziyaret edebilecek.

Panoramik şehir turu otobüsünden 20 lira karşılığında alınacak biletle Selimiye, Dar'ül Hadis Camisi, İkinci Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, Sarayiçi, Hıdır Baba Tabyaları, Meriç Köprüsü, Lozan Anıtı, Büyük Sinagog, Hasan Sezai Türbesi, Şükrü Paşa Anıtı ve Balkan Savaşı Müzesi tarihi alanları gezilebilecek.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı açıklamada, dünyanın birçok yerinde panoramik şehir turlarını yapan otobüslerin bulunduğu dile getirdi.

Kararın 3 ay önce alındığını hatırlatan Gürkan, "İşletme ihalesini yaptık, bilet fiyatı belirlendi. Avrupa'daki turistik şehirlerde benzer organizasyonlarda bilet fiyatı 20 avro ile 30 avro arasında değişiyor. Edirne'de 20 lira yapıldı. Bir deneme olarak Kırkpınar Haftası'nda başladık. Edirne’nin turizm hareketine ciddi katkı sağlayacak." dedi. 

Gürkan, istek olduğu takdirde Kırkpınar'da başpehlivanlığı alan sporcunun bu otobüsle kentte tur atabileceğini sözlerine ekledi. 

Konuşmanın ardından Gürkan ve beraberindekiler otobüsün ilk seferine katıldı.

Ailesiyle tura katılan Kadir Akan da Kırkpınar için Edirne'ye geldiğini belirterek, "Tarihi bir kente yakışan bir adım. Edirne'de tarihi alanları gezmek isteyen vatandaşlara kolaylık sağlayacak. Konya'dan geldim ve rehber olmadan kolayca kenti dolaştık." dedi

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30