banner137
banner25

Yenikadın köyüne sinyalizasyon!

Uluslararası E-5 karayolunun Yenikadın köyü girişinde Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından sinyalizasyon sistemi kuruluyor.Köyde yaşayanların tarım alanlarına gidebilmeleri için genellikle trafiğin yoğun olduğu E-5 karayolu kullanarak geçiş yapmak istemeleri zaman zaman trafik kazalarına neden oluyordu.

Yaşanan trafik kazalarına dur demek için çeşitli girişimler yapana ancak bu girişimlerinden sonuç alamayan köy muhtarı Sedat Tosun 2014 yılında yaptığı eylem sonrasında bazı yerlere sesini ulaştırmış ancak son olarak yazdığı mektup ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanına konuyu ileterek yardım istemişti.

Yapılan kontroller sonrasında Yenikadın köy giriş ve çıkışına sinyalizasyon kurulması kararı alan Karayolları Bölge Müdürlüğü çalışmalara başladı.

Alt yapı çalışmaları için kablo döşeme işine dün itibari ile başlayan müteahhit firma kısa süre içinde işi tamamlayarak köy halkının tarım alanlarına güvenle gidebilmeleri için sinyalizasyon sistemini aktif hale getirecek.

Konu hakkında açıklama yapan köy muhtarı Sedat Tosun “bilindiği gibi köylümüz tarımla uğraşmakta ve zaman zaman traktörleri ile köyün karşısında bulunan tarım alanlarına E-5’i kullanarak geçiş yapmaktaydı.Zaman zaman yaşanan üzücü kazalar sonrasında önce basınımızın desteği ile eylem yaparak sesimizi duyurmaya çalıştık.Sonrasında ise yazdığım mektup ile cevap aldık ve çalışmalarımıza başladık.Kurulacak sinyalizasyon sistemi sayesinde artık çiftçimiz ve diğer araç sürücüleri güvenli bir şekilde geçişlerini sağlayacaklar”diyerek Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti.

Kurulacak sinyalizasyon sistemi fotocel olarak bilinen optik algılayıcılar sayesinde çalışacak.Kapıkule yolunu kullanan araçlar sürekli aktif olarak seyrederken köyden çıkış yapmak veya köye giriş yapmak isteyen çiftçinin aracını sistem otomatik olarak görecek ve diğer noktalara kırmızı ışık yakarken giriş veya çıkış yapacak olan araca yeşil ışık yakacak.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30