banner137
banner25

Yazık,günah değil mi?

Edirne Kaleiçi semti Mithatpaşa mahallesinde bulunan ve bir dönem İstiklal İlköğretim Okulu ek derslik binası olarak hizmet veren tarihi İtalyan Kilisesi bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı talana davetiye çıkartıyor.

1852 yılında yapılan ve Kaleiçi semtinde yaşayan azınlık cemaati tarafından kullanılan kilise yıkılmak üzereyken 2006 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan onarım sonrasında bugünkü haline kavuştu.Ne olarak kullanılacağı tartışılırken İl Milli Eğitim Müdürlüğü Edirne Valiliği’nden kilisenin ek bina olarak kullanılmasını talep etti.

Bunun üzerine ek bina olarak kullanılmasına izin verilen bina belli bir süre kullanıldıktan sonra öğrenci sayısı azlığından dolayı tekrar kaderine terk edildi.

Milyonlarca lira harcanarak kazanılan binanın tekrar kaderine terk edilmesi mahalle halkının tepkisine neden oldu.Bahçesi bakımsız,camları kırık ve içerisine insan girdiği binanın tahrip edildiğini belirten vatandaşlar,yetkililerin konuya duyarsız kaldığını ifade ederek “yıllardır ilköğretim binası olarak kullan sonrada işe yaramadığı gerekçesi ile sorumsuzca bırak.Şu an bina dökülmeye başladı.Kameraları kırıldı.İçine girenler içine de zarar verdi.Yetkililer öylece seyirdi.Bunun bir tarih olduğuna mı yanalım,yoksa harcanan paranın boşa harcandığına mı?”diyerek bazı resmi kurumların sürekli olarak bina talep ettiklerini bildiklerini bununda bir kuruma verilerek işlevsellik kazandırılmasının doğru olacağını savundular.

Vakıflar Genel Müdürlüğü envanterinde bulunan binanın akıbetinin ne olacağı şimdiden merak konusu?

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Turgut Sarıbaşak 4 yıl önce

Kardeşim ben olayı daha önce defalarca gündeme getirdim sende gedirdigin için teşekkür ederim kardeşim

banner30