banner137
banner25

Yazgan "sizlerin gücü olacağız!"

CHP Belediye Meclis Üyesi Kontenjan Adayı Baran Yazgan, kentteki basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Yazgan, “Basın, yayın sektörünün durumu zaten ortada. İstihdamı rahat sağlayamıyoruz, gazetemizi rahat basamıyoruz, rahat rahat yayınlayamıyoruz. Belediye bu ilin en önemli kurumudur. Bu kurum bize nasıl destek olabilir, bu kurumdan ahlaki şekilde nasıl nemalanabiliriz? Bunların yollarını arayalım. Sonuçta biz sizin gücünüzüz demeye getiriyorum.” ifadelerini kullandı.

Vatandaş Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve CHP Belediye Meclis Üyesi Kontenjan Adayı Baran Yazgan, geçtiğimiz akşam Nova Park’ta basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazete sahipleri, sorumlu yazı işleri müdürleri ve muhabirlerin katıldığı akşam yemeğinde konuşan Yazgan, gazeteciliğin sorunlarında ilin en önemli kurumu olan belediye tarafından bu sorunların nasıl hafifletilebileceğinin saptanmasının gerektiğini belirtti.

“SİZLERİN SORUNLARI BİZLER İÇİN ÖNEMLİ”

CHP Belediye Meclis Üyesi Kontenjan Adayı Baran Yazgan burada yapmış olduğu konuşmada, “Bu yemeği düzenlerken arayıp davet ettiğimiz kişiler neden böyle bir yemek tertip ettin, diye sordular. Öncelikle buradaki hedefimiz, basın camiasındaki emekçi ve işveren arkadaşlarımızı bir araya getirmek. Dün başladığımız bir iş değil, 10’uncu yılımıza girdik gazetecilik camiasında. Gazeteci değilim ancak bir gazete işletmecisi olarak uzun yıllarımızı bu sektöre verdik, diyebiliriz. Yeni ağabeylerimizi, arkadaşlarımızı da tabii ki tenkit etmiyorum. Onlar da başarılı olacaklardır. Bu yemekle beraberlik ortamımız pekişsin istedik. Yakın zamanda da yerel seçimler olacak. Camiamızı bir kişi temsil ediyordu, ikincisi de ben olacağım inşallah. Sizin temsilciniziz. Sizlerin sorunları bizim için önemli. Aynı zamanda sizlerin bize ulaştıracağınız sorunlar bizler için çok önemli.” İfadelerini kullandı.

“AMAÇ, BİRLİK VE BERABERLİĞİ PEKİŞTİRMEK”

Yazgan, düzenlenen yemekteki amacın destek istemek olmadığını belirterek, “Esas amacımız birlikte zaman geçirerek, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek. Gördüğünüz gibi hepimiz birer kutubuz. Hepimizin belli başlı siyasi görüşleri, kamusal görüşleri var. Kavgalar da var aramızda, çok yakın dostluklar da var. Ancak ben şahsen hiçbir zaman bir taraf olmamaya çalıştım. Her zaman herkese eşit mesafede olmaya çalıştım. Beni tanıyanlar bunu iyi biliyorlar. Bundan sonraki süreçte de, belediyecilik içerisinde yapacağımız, yapmaya çalıştığımız faaliyetler içerisinde de böyle olacağım. Parti ayırmaksızın, şahıs ayırmaksızın elimizden geleni yapmaya çalışacağız.” dedi.

“BİZ SİZİN GÜCÜNÜZÜZ”

Gazeteciliğin sorunlarından bahsettikten sonra belediyeden bu konuda ahlaki olarak nasıl bir destek alınabileceğinin saptanması gerektiğini dile getiren Yazgan, “Bu seçim sürecinde bize mail atabilirsiniz, yazı yazabilirsiniz, sözlü söyleyebilirsiniz bizim yapabileceğimiz, başarabileceğimiz şeyler varsa bunların taleplerini toplamak istiyoruz. Kamunun taleplerini de bilmek anlamında bu bizim için çok önemli. Bunun dışında basın, yayın sektörünün durumu zaten ortada. İstihdamı rahat sağlayamıyoruz, gazetemizi rahat basamıyoruz, rahat rahat yayınlayamıyoruz. Maliyetler gün geçtikçe artıyor. Gerçekten yatırımcının sırtında çok büyük bir yük var. Belediye bu ilin en önemli kurumudur. Bu kurum bize nasıl destek olabilir, bu kurumdan ahlaki şekilde nasıl nemalanabiliriz? Bunların yollarını arayalım. Sonuçta biz sizin gücünüzüz demeye getiriyorum. Üretelim, fikir geliştirelim ama ahlaki şekilde de nasıl nemalanacağımızı saptayalım.” şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30