banner78
banner25

Yazar kasa atabilirler!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Kiracıları arasında son günlerde yaşananlar olayların olumsuz bir yöne doğru gittiğini gösterdi.

Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren’in açıklamaları ile adeta gerilen Edirne Vakıf kiracıları bugün yaptıkları basın açıklamasıyla Perşembe günü Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün önüne giderek yazar kasalarını bırakacaklarını ifade ettiler.

Arasta çarşısı ve Vakıf kiracısı olarak bugün toplanan esnaf çarşının ortasında toplanarak ilk önce bereket duası yaptı.Esnaflar yapılan duanın ardından 2020 yılı için yapılan kira artışlarıyla ilgili basın açıklamasında bulundu.

Tarihi Arasta Çarşısı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Adem Bayrak, dükkan kiralarında yapılan artışın kabul edilemez olduğunu söyledi.Yapılan kira artışlarının fazla olduğunu ve esnafı mağdur ettiğini öne süren Bayrak, "Yüzde yüzün üzerinde artışlar var. Kiralara yapılan zammın düzenlenmesi için kurumları ziyaret ediyoruz. Edirne Valisi Ekrem Canalp'le, Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren ve Edirne milletvekillerini ziyaret edip görüşmeler yaptık ancak bir sonuç elde edemedik. Bugün bir görüşmemiz daha var. Perşembe günü çarşı esnafları olarak Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün önüne yazar kasalarımızı bırakmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.Öte yandan Bölge Müdürü Güneren için “yarın seçim var.Bir müdür gelir bir müdür gider.Ama Edirne halkı buradadır.Lütfen ona göre hareket edilsin”dedi.

Esnaflardan Onur Özcan da kira bedellerine yüzde yüzün üzerinde zamlar yapıldığını savunarak bu artışın kabul edilemez olduğunu söyledi ve ortak bir metin okudu.Metinde Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren’in medyaya verdiği demeci hayretler içerisinde okuduklarını belirten Özcan “ Sadece 18 dükkana yüzde 100’ün üzerinde zam uyguladığını söyleyen sayın bölge müdürü kamuoyunu bilinçli olarak yanlış yönlendirmeye ve olayı ört bas etmeye çalışmaktadır. Sayın bölge müdürüne hatırlatmak isteriz ki sadece Arasta Çarşısı’nda 79 dükkanın 12’si yüzde 100’ün üzerinde zamla karşı karşıya kalmıştır. Yine çarşıdan örnek vermek gerekirse 1003 lira kirası olan arkadaşlarımız 2000 liraya yükseltilmişlerdir. Bu arkadaşlarımızın zam oranı da yüzde 99.4’tür. Sayın müdür bu durumda olanları göz ardı ederek kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadır. Çarşımızda yüzde 90 ve üzeri zam uygulanan 20 dükkan vardır. Kaldı ki enflasyonun yüzde 10.6 açıklandığı bir ortamda yüzde 50 kira artışı bile, fahiş olarak nitelendirilebilir. Bu açıdan baktığımızda yine çarşımızda 46 dükkana yüzde 50 ve üzeri zam uygulanmıştır”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30