banner78
banner25

Yayalar refujlardan geçemeyecek!

Edirne’nin en işlek ve yoğun trafiğini çeken ve kenti batıdan doğuya doğru kesen eski adıyla E-5 şimdiki adıyla Talatpaşa caddesi üzerinde belediye yeni bir düzenleme yapıyor.

Yayaların yoğun olarak kullandığı cadde üzerinde daha önceleri yaşanan yayaya çarpmalı yaralamalı trafik kazalarının sayısında azalma olsa bile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatıyla cadde ortasında bulunan refujda yeni düzenleme yapacağı bilgisi verildi.

Dün itibari ile başlayan çalışmalarda refuj üzerinde bulunan çiçekler sökülmüş yerine ise içi beton doldurulacak şekilde dolgu yapılmaya başlanmıştı.Meteoroloji önünden başlayarak Carrefour kavşağına kadar olan bölümde yapılacak yeni düzenlemeyle beton dolgu işlemi tamamlandıktan sonra yayaların geçişini tamamen ortadan kaldıracak yüksek bariyerlerin konulacağı ve bariyerlerin üzerine led ışıklardan oluşan görsel bir zenginliğin yaratılacağı bilgisi verildi.

Bu sayede kentin bulvarı olarak bilinen cadde üzerinde hem yaya geçişleri engellenmiş olacak hemde yaya geçişleri sadece yaya geçitlerinin olduğu yerlerden sağlanmış olacak.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30