banner78
banner25

Yavaş “Benli kriminal bir kişiliktir!”

2019/269 esas numarası ile Edirne 3.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın müşteki-sanık sıfatı ile aralarında bulunduğu “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “Birden fazla kişi tarafından gece vakti birlikte yağma” ve “Nitelikli cinsel saldırı”suçu iddiası ile açılan davaya ilşikin yargılama süreci devam ederken Başkan Gürkan’ın aynı dosyada müşteki-sanık olarak bulunan Şükrü Benli hakkında yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düştü.

Bulgaristan’da kanun kaçağı olarak yaşayan Şükrü Benli hakkında çok sayıda mahkeme dosyasının bulunduğu ve en önemlisi 15 yaşında bir çocuğun cinsel istismarı suçunu işleyerek hüküm giydiğini açıklamasının ardından dosyanın tutuksuz yargılanan sanıklarından iş insanı Salih Yavaş’ta yazılı bir açıklama göndererek kamuoyunu bilgilendirme gereği duyduğunu belirtti.

Söz konusu davada 7 ay tutuklu kalan ve sonrasında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye olan iş insanı Salih Yavaş gönderdiği yazılı açıklamada video görüntülerini kaydeden kişi olduğu ifade edilen Şükrü Benli’nin yazılı ve görsel basında yer alan ve şahsını da hedef alan iftiralarına karşı yazılı açıklama yapma gereği duyduğunu belirterek “Öncelikle Şükrü Benli isimli şahsın şikayetçisi olduğu bahse konu iftiralarla ilgili yargılama Edirne 3. Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde (halen) devam etmekte olup, hepinizin malumu olduğu üzere anılan dava dosyasında tutuklu olarak yargılanan bir tek kişi kalmamıştır.

Diğer yandan; söz konusu dava dosyası içerisinde bulunan deliller ve bilhassa müfteri Şükrü Benli’nin aşamalarda çelişen,birbirini tutmayan beyan ve anlatımlarından bu davanın hukuksal bir dayanağının bulunmadığı, Şükrü Benli’nin kurguya dayalı ve her aşamada değişen ifadeleriyle şahsımı ve dosyada yargılanan diğer kişileri hedef aldığı, kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırmaya çalıştığı, bunu başka bir takım hesaplaşmalar kapsamında yaptığı hususları açıkça anlaşılmaktadır”dedi.

Bulgaristan’da yaşayan kanun kaçağı Şükrü Benli’nin iddia ettiği ve sosyal medya üzerinden yaptığı saldırıların gerçeği yansıtmadığını ve kendisinin Recep Gürkan’dan şantaj yapmak suretiyle defaten para istediğini öne sürerek “İddia ettiği olayın hemen akabinde Bulgaristan Ülkesi Plovdiv şehrinde bulunan arkadaşına ait bir restaurantta yemek yiyerek sabaha kadar eğlenen Şükrü Benli’nin, yine olayın hemen akabinde alınan doktor raporunda iddia ettiği olaya dair bir bulgunun tespit edilememiş olması tesadüf değildir. Hemen hatırlatmak isterim ki; kendini “gazeteci” olarak tanıtan bu şahıs, hakkındaki kesinleşmiş pek çok yargı kararı nedeniyle bizatihi kanun kaçağı olup, bu sebeple ülkesine giriş yapamayan kriminal bir kişiliktir. Olaya dair tüm iddiaları tüm ayrıntılarıyla anlatan Şükrü, söz konusu görüntüleri yaymaması için Recep Gürkan’dan para istediğini, Belediye Başkanına şantaj yaptığını ise her nedense unutmuştur”dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın bir başka davadan almış olduğu ceza ile devam eden 2019/269 nolu davanın yaratılan algı ile birleştirilmeye çalışıldığını iddia eden Yavaş “Edirne Belediye Başkanının başka bir yargılama kapsamında almış olduğu ceza sonrasında Şükrü Benli tarafından yaratılmak istenen suni gündem ile Edirne 3. Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde halen devam eden ve benimde sanığı olarak bulunduğum yargılama tesir altına alınmak istenilmekte tarafsız olması gereken yargı mensupları etkilenmeye çalışılmakta, durmadan gündeme getirilen ve hiçbir iltisakımın, dahlimin bulunmadığı bu mesele köpürtülerek aleyhimde bir algı oluşturmak amaçlanmaktadır.

Öncelikle hatırlatmak isterim ki; görülmekte olan bir davada hukuka aykırı bir karar vermesi veya bir işlem tesis etmesi için yargı görevi yapanı hukuka aykırı olarak etkilemek amacıyla alenen sözlü veya yazılı beyanda bulunmak suçtur! Şükrü Benli isimli müfterinin işbu iftiralarının karara bağlanacağı yer; Edirne 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılamadır. Halen devam eden bu yargılama neticesinde isnat olunan suçlardan beraat edeceğime dair inancım da tamdır!

Şükrü Benli isimli şahsın sırtını benimle husumeti bulunan çoluk çocuğu tehdit eden “Salih Yavaş’ı içeriden çıkarmayacağız bu davanın hakimi de benim savcısı da benim polisi de benim” diyen uluslararası uyuşturucu kaçakcısı, mafya bozuntusu A.R.ve M.K.isimli şahıslara yasladığı ve ben suçsuz yere cezaevinde tutuklu olarak bulunmakta iken, bu delikanlı diye geçinen mafya bozuntuları Edirne’de bir kafede avukatımı, (gıyabımda) şahsımı,ailemi,kız çocuklarımı ölümle tehdit etmiştir. Bu şahıslar hakkında Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde yapmış olduğum şikayetin aradan geçen bir yıldan fazla zamana rağmen bir arpa boyu yol ilerlememiş olması da ayrıca manidardır!

Şükrü Benli isimli şahsı kullanarak bize, ailemize hakaret eden, Şükrü Benli’yi azmettirerek bizi, ailemizi tehdit eden kişiler ile yargı önündeki hesabımız henüz bitmemiş olup, bu konudaki gelişmeleri de (gerektiğinde) sayın basın mensupları ile paylaşmayı borç bilirim”dedi.

Görülen davanın 5.celsesinde 21 aylık tutukluluk süreleri sonrasında Osman K.Sinan A.,Şaban G.tahliye olmuştu.Mahkeme heyeti duruşmanın bir sonraki tarihini 24 Mayıs 2021 saat 14:00 olarak belirledi.Bilindiği gibi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan söz konusu davada müşteki sanık olarak 75 bin TL kefaletle tutuksuz yargılanıyordu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30