banner78
banner25

Yatak sayımız yetersiz!
Edirne Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan, ''Edirne'deki otellerde toplam 1630 yatak mevcut. Kırkpınar potansiyeli açısından bu yatak sayısı yetersiz'' dedi.
Özcan, yaptığı açıklamada, 2-8 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri dolayısıyla Edirne'deki otellerin bu tarihlerde dolu olduğunu söyledi.
Kırkpınar'ın hareketliliği düşünüldüğünde Edirne'deki yatak sayısının yetersiz olduğunu ifade eden Özcan, şöyle devam etti:
''Öğretmenevi ile diğer kamu kurum ve kuruluşları haricinde Edirne'deki otellerde toplam 1630 yatak mevcut. Kırkpınar potansiyeli açısından bu yatak sayısı yetersiz. Sporcular, sporcuların aileleri, yerli ve yabancı turist akını nedeniyle Edirne konaklama sıkıntısı çekiyor. Bu yoğunluk Mecidiye köyünde başlatılan sertifikalı 'ev-pansiyon' sistemi örnek alınarak Edirne'de çözülebilir. Ayrıca, bir yıl öncesinden otel rezervasyonu için Amerika, İngiltere, Fransa ve Japonya'dan gelmek isteyen sporseverler bizden bilgi aldı ve otellerden yer ayırttı.''
Edirne'yi Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Gökhan Balta da Kırkpınar etkinliklerinde Edirne'deki bütün otellerin yüzde 100'lük doluluk oranıyla çalıştığını belirterek, ''Bu konaklamanın yüzde 50'sini Edirne Belediyesi gelecek misafirleri ağırlamak için, yüzde 25'ini Kırkpınar'ın sembolü ağanın misafirleri, yüzde 20'sini kendi imkanlarıyla gelen vatandaşlar ve yüzde 5'ini ise yabancı turistler oluşturuyor'' diye konuştu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30