banner137
banner25

Yangına geç müdahalenin sorumlusu kim olacak?

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü 110 yangın ihbar hattına gelen bir bilgi doğrultsun da yola çıkan itfaiye ekibi zor anlar yaşadı.

Edirne’nin tarihi Kaleiçi semti Osman Nuri Peremeci sokak üzerinde bulunan bir evde baca yangını olduğu yönündeki ihbar üzerine bölgeye sevk edilen 3 adet itfaiye aracı ve polis araçları cadde üzerlerine yapılan hatalı araç parkları yüzünden geçişlerde zorlandı.Kaleiçi semtinin tamamında gelişi güzel bırakılan araçlar yüzünden daralan yollar itfaiye araçlarının geçişlerine yer yer izin vermedi.

Durumu gören vatandaşlar bu şekilde bırakılan araçlar yüzünden sorunlarının büyük olduğunu dile getirerek yetkililerin bu durumu bir an önce kanun gücü ile düzeltmesi istedi.

İlgili birimlerin bu konuda hassas davranmadığını ve gereğini yapmadığını ifade eden vatandaşlar “bu sokaklar her gün böyle.Araçların kimin olduğunu bilemiyoruz.Ama camımızın, ama evimizin önüne, ama kaldırım üzerlerine gelişi güzel karşılıklı çekilen araçlardan dolayı büyük sorunlar yaşıyoruz.Emniyet veya belediye bu konuda gerekeni yapmadığı süre içinde mahallede çıkacak bir büyük yangının direk sorumlusudur.Herkes üzerine düşeni yapmalı”dediler.

Osman Nuri Peremeci sokak üzerinde bulunan bir evde meydana gelen yangın ise itfaiye erlerinin müdahalesi ile kısa sürede söndürülerek kontrol altına alındı.Bacanın alev aldığı olayda ufak çapta maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.

Yaşanan bu olay ise ucuz atlatılan ancak büyük bir sorumluluğu gözler önüne seren bir olay olarak akıllarda kaldı.Olası büyük bir yangında itfaiyenin hatalı araç parkları yüzünden müdahale etmesi ise neredeyse imkansız gibi görünüyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30