banner78
banner25

Yakışmıyor!

Son günlerde ilimizde bulunan kamu binaları başta olmak üzere kurum ve kuruluşlar ile Şehitliklerde bulunan şanlı bayrağımızın yıpranmış hali görenleri düşündürüyor.

Bir ülkenin namusu olarak bilinen bayrağımızın asılı olduğu noktalarda ilgisiz bir şekilde bırakılması ve kontrol edilerek değiştirilmemesi sorumsuzluk olarak nitelendirildi.

15 Temmuz hain darbe girişiminden buyana Şükrüpaşa anıtında dalgalanmayan ve yaptığımız bilgilendirme sonrasında geçtiğimiz günlerde yine dalgalanmaya başlayan şanlı bayrağımız Edirnelilerin göğsünü kabartırken,resmi kurum ve şehitliklerdeki al bayrağımızın bazılarının içler acısı durumu bizleri harekete geçirdi.

Özelikle kentin en işlek caddesi üzerinde bulunan Talatpaşa asfaltı üzerindeki kavşaktaki Kıbrıs Magosa Fatih ve Muhafızı Muzaffer paşanın kabri başındaki bayrağımız adeta unutulmuşluğun utancını yaşıyor.

Rengi solmuş ve yıpranmış olan bayrağımızı değiştirmek aklına bile gelmeyen sorumluların daha ne kadar bu duruma seyirci kalacağı ise merak konusu.Her sabah yüzlerce kamu çalışanı ile mevki ve makam sahibi kişinin gelip geçtiği cadde üzerinde bulunan şehitlikteki bayrağımızın bir an önce değiştirilmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar “göz önünde olması önemli değil.Bayrak sorumluluk gerektirir.Bu sorumluluğa sahip olan varsa bu bayrağı yeri ve zamanı geldiğinde değiştirir.Eğer değiştirilmiyorsa veya değiştiremiyorlarsa bizler semt sakinleri olarak bayrağı değiştiririz”dediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30