banner137
banner25

Yakışmıyor!

Ak parti İl Başkanı İlyas Akmeşe’nin kullandığı 22 AK 119 plakalı araçta yasak olmasına rağmen çakar lamba adı verilen renkli lambaların bulunması tepki çekti.

Mercedes marka lüks aracına geçtiğimiz günlerde Bin 300 TL vererek çakar lamba taktıran Ak Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe’nin bazı toplantı ve önemli etkinliklere giderken geçiş üstünlüğü kullanarak çakarlarını yaktığı iddia edildi.

Dün akşam saat 19:30 sularında Edirne Emniyet Müdürlüğü 155 ihbar hattına gelen bir ihbarda 22 AK 119 plakalı siyah renkli Mercedes marka aracın çakar lambalarının olduğu ve açık seyrettiği belirtildi.Polis telsizinden yapılan ihbar sonrasında aracın Edirne Valiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonunun olduğu alana geldiği ancak polislerin hiçbir işlem yapmadığı iddia edildi.

Aracın ön panjur altında bariz bir şekilde görünen mavi-kırmızı-beyaz lambaların yetkisi olmayan araçlar dışında takılmasının yasal olmadığı İç İşleri Bakanlığı genelgesi ile açıkça belirtilirken bu yasağa uymayan il başkanı ve denetim görevini yapmayan polislerin cezai işlem uygulamaması durumu bilenler tarafından farklı yorumlandı.

İl Başkanı sıfatı taşıdığı gerekçesi ile ayrıcalıklı kişi konumunda olan aracın kötü örnek teşkil ettiği ve topluma örnek olması gereken kişilerin bu tür ayrıcalıklar kullanmasının yakışık almadığı ifade edildi.

İç işleri Bakanlığının genelgesinde, söz konusu cihazların ambulans, itfaiye, polis ve resmi koruma araçlarına takılabileceği açıkça belirtilirken, 18 Ekim 2017 tarihinde yayınlanan genelgeyle Polis araçları dışındaki tüm araçların geçiş üstünlüğünün iptal edildiği belirtildi.

Siyasi bir partinin il başkanının bu şekilde aracına ayrıcalık tanımasının vatandaşlar tarafından hoş olmayan bir davranış olarak nitelendirilirken “il başkanı sıfatı taşıyan kişi zaten ayrıcalıklıdır.Bu ağırlığı öyle yada böyle insani tavır ile hissettirir.Aracının plakasını bilen ve kendisini tanıyan kolluk kuvvetleri zaten gerekli kolaylığı sağlamaktadır.Kendini ayrıcalıklı sanmak Edirne gibi bir şehirde açılış,davet,etkinlik ve parti çalışmalarına,köylere lambaları yakarak gitmek hoş bir davranış değildir ve Edirne’de gereken cevabı da zamanı geldiğinde bulur”dediler.

Ak parti İl Başkanı İlyas Akmeşe’nin aracının yanı sıra Merkez İlçe Başkanı Çağrı Muştu’nun da kullandığı araçta çakar lamba bulunmakta.Bir önceki dönem Gençlik Kolları Başkanı Tarık Hatipler’in de aracında çakar lambanın zamanında takılı olduğu ancak Gençlik Kolları Genel Başkan yardımcısı görevine getirilmesi sonrasında aracından lambaları söktürdüğü biliniyor.Vatandaşlar aynı hassasiyetin il ve merkez ilçe başkanı tarafından da gösterilmesini beklerken,lambaların sökülmesi ile emniyet mensuplarının görevini yapmadığı yönündeki eleştirileri ortadan kaldıracağı ifade ediliyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30