banner78
banner25

Yakışmadı!

Tarihin değerlerin ve eserlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda önemli rol oynayan Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü kendisine yakışmayan bir şekilde bahçesine konulan güvenlik kameralarına onay verdi

Kaleiçi semti Maarif caddesi üzerinde bulunan ve İlhan Koman evi olarak da bilinen tescilli yapıda faaliyet gösteren kurul estetik ve göz zevkinden uzak denilecek bir karara imza attı.Tescilli yapıların onarımları konusunda ince eleyip sık dokuyan kurulun kendi bahçesine koydurduğu güvenlik kameraları ve bunların takılı olduğu direkler görenleri şaşkına çevirdi.Eşsiz güzellikte ki tarihi yapının bahçesine yakışmayacak derecede obat olan ve estetikten yoksunluğu açıkça göze çarpan kamera direklerinin tarihi binanın görselliğine gölge düşürdüğü ifade edildi.

Edirne’ye her gelen yerli ve yabancı turistin tarihi binanın görsel zenginliği karşısında resmini çekebilmek için yarış verdiği bilinirken konulan bu direklerle hem tarihe hemde eşsiz güzellikte ki binanın görselliğine zarar verildiği ifade edildi.

Kurul üyelerinin en kısa sürede bu hatadan döneceğini düşünen vatandaşlar “direklere koymaya gerek yoktu.Özellikle ön cephede bulunan duvarların üzerine bu kameralar pek ala monte edilebilirdi.Resmen katliam yapmışlar, onlarda seyretmişler”dediler.

Öte yandan kurul binasını nönünde bulunan şanlı bayrağımızın ise renginin solmuş olması da ayrı bir sorumsuzluk olatak nitelendirildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30