banner78
banner25

Yahudi mezarlığına kameralı denetim!

Edirne’de Yahudi toplumuna ait mezarlık olarak bilinen “maşatlıkta” güvenlik kameralı önlem dikkat çekti.

Şükrüpaşa atletizm pisti karşısındaki 4 dönüm arazi üzerinde bulunan ve dönemin Edirne’de yaşayan Yahudi topluluğunun cenazelerinin defnedildiği alan olarak bilinen 1990 ada 12 parselde bulunan Musevi mezarlığı 7/24 güvenlik kameraları ile denetleniyor.

Daha önceleri çevresi korumasız olan ve mekan takımlarının gelerek alem yaptığı ve mezar taşlarına zarar verdiği bilinen alan ile ilgili olarak İstanbul Yahudi cemaati,büyük havra onarımı sonrasında Edirne’ye gelmiş ve gördükleri manzara karşısında büyük üzüntü yaşamışlardı.Aile büyükleri veya yakınlarının defnedildiği mezarlığın adeta yok olma noktasına geldiğini gören Yahudi topluluğu kısa süre içerisinde yaptığı görüşmeler sonrasında etrafını demir korkuluklarla çevirerek koruma altına almıştı.

Geçtiğimiz gülerde ise tüm alana hakim olan güvenlik kameraları ile donatılan mezarlık alanının sürekli olarak gözetimi sağlanmış oldu. 3 adet kamera yardımı ile mezarlık alanı içerisindeki tüm hareketlilik gece görüşlü kameralarla kayıt altına alınıyor ve uzaktan izleme özelliği bulunuyor.Güneş enerji paneli ile desteklenen ve enerjisi sağlanan kayıt sistemini gören vatandaşlar “adamlara helal olsun.Mezarlıklarını bile kamera ile gözetliyorlar”dedirtti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Metin KARACA 5 yıl önce

Edirne'de medeniyetler çatışması
Edirne, Osmanlı'nın emaneti tarihi bir şehir midir yoksa Bahailer için kutsal bir merkez midir yoksa Sabetay Sevi'nin sürgün şehri midir? Edirne'de yaşananlar aslında bir medeniyetler çatışması mıdır? Edirne'de şehrin geleceğine yön verenler ve söz sahibi olanlar Osmanlı'nın torunları değil de şehrin ticaretine de siyasetine de yön veren Yahudiler (Sabetaycılar) yada Edirne'deki Bahai evini kutsal sayan Bahailer midir? https://www.habervakti.com/edirne-de-medeniyetler-catismasi-makale,1301.html

Avatar
Ali Süzen 5 yıl önce

YAHUDİ MEZARLIĞI ÇOK BAKIMSIZ

Edirnede daha önceki yıllarda Buçuktepe altında bulunan Yahudi mezarlığı beyaz mermer taşları ile çok uzaklardan görülürdü. Daha sonraki yıllarda hangi akla hizmettir bilinmez, bu mezarların taşları söküldü yollarda ve okul duvarlarında setlerde kullanıldı. Oradan arta kalan az sayıda Yahudinin mezarı bugün eski mezarlığın altındaki Süheyl Ünver Meslek ve Teknik Lisesi karşısında buğday ekili tarlanın yanında bulunuyor.
Musevilerin asırlardır Edirnelilerle iç içe yaşadığını, bazı sanatları Türklerin Yahudilerden öğrendiğini belirten vatandaşlar Bu insanlar Edirnede kaldıkları sürede tıpkı bu ülke vatandaşları gibi vergisini verdi. Ülkeye yararlı hizmetler yaptı. Kurtuluş savaşında yaşamını yitiren Museviler var. http://www.edirneyiseviyorum.com/index.php/2019/05/21/yahudi-mezarligi-cok-bakimsiz/

Avatar
Ids 3 yıl önce

Annemin mezarini agriyorum

banner30