banner137
banner25

Yağış kenti etkisi altına aldı!

Edirne’de akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Meteoroloji yetkililerinden yapılan uyarılar sonrasında il genelinde etkili olan sağanak yağış,kent merkezinde ki ana caddelerde yaya ve araç trafiğini olumsuz etkilerken,alçak kesimlerde kalan bazı ev ve işyerlerinde su baskınlarına neden oldu.

Özelikle Talatpaşa asfaltı başta olmak üzere Sadık Ahmet caddesi,Turan Dursun caddesi ve Kutlutaş lojmanları civarında sağanak etkisini göstererek yolların araç trafiğine kapanmasına neden oldu.Park halindeki çok sayıda araç kanalizasyonların yeteri derecede taşımamasından dolayı yollarda oluşan su birikintilerinin içinde kaldı.Sadık Ahmet caddesinde kurulu bulunan motopompların zamanında çalışmaması ise caddede yine bildik görüntülerim yaşanmasına neden oldu.

Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri ve asayiş ekipleri sağanak yağıştan etkilenmesi muhtemel bölgelerde kontrollerini yaparak sorun yaşayanlara yardımcı olmaya çalıştı.

Pazartesi pazarı olarak bilinen cadde üzerinde ise bir araç sürücü ve yanındaki kişi ile beraber mahsur kaldı.Mahsur kalan sürücü ve aracını Edirne Belediyesi itfaiye ekipleri gelerek bulundukları yerden çıkardılar.

Kentin alt yapısı yoğun yağıştan nasibini alırken geçtiğimiz ay açılışı yapılan kentin en büyük AVM’si de yağan yağıştan nasibini aldı.Kapalı otoparkını su basan AVM’de araç sahipleri araçlarını çıkarttığı esnada otoparkın tavanında yağmur suyunu toplayan boru yerinden çıktı ve asma alçı tavanın çökmesine neden oldu.Tavanın çökmesi ile düşen parçalardan dolayı park halindeki bir araçta maddi hasar meydana geldi.

Sağanak yağışın etkili olduğu kentte yer yer elektrik kesintileri yaşandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30