banner78
banner25

Ya zehirlenirlerse?

Edirne’de çeşitli semtlerde şubeleri bulunan büyük bir market zinciri mesaisini sonlandırdıktan sonra tarihi geçmiş paketlenmiş tavuk eti,dana eti,yaş pasta ve benzeri çok sayıda ürünü çöpe atarak insan sağlığını adeta hiçe saydı.

Şükrüpaşa mahallesi Mevlana Cami yakınında bulunan market çalışanlarının mağazayı kapatmasına yakın bir saatte tarihi geçen ürünleri alarak çöpe atması akıllarda soru işaretleri oluşturdu.Özellikle yeni yıldan kalan yaş pastaların tarihinin geçtiği açıkça görülürken et ve benzeri ürünlerinde tarihlerinin geçtiği görüldü.Söz konusu ürünlerin çöpe atılmaması gerektiği,imhasının yapılmasının gerektiği bilinirken çalışanların daha öncede buna bezer hareketi yapıp yapmadıkları sorusunu akıllara getirdi.

Kısa süre içinde çöpte bulunan çok sayıda paket et ve yaş pastaların kişi veya kişiler tarafından alındığı anlaşılırken olası bir zehirlenme vakası bildirimine karşında 155 Polis ihbar hattı ile Belediye’nin 153 hattına bilgi verilerek konudan haberdar edildiler.

Durumu gören vatandaşlar ise marketin yasal işlem yapılarak cezalandırılması gerektiğini belirterek “bir gariban bunların tamamını alarak gitti ve muhtemelen etleri ve pastaları yiyecek. Sonrasında ise kim bilir ne olacak?”diyerek yetkililerin konunun takipçisi olmalarını istediler.

Daha önceki yıllarda da benzer olaylar yaşanmış çöpten bulduğu yaş pastaları evine götürerek mahallede dağıtan kişilerin büyük bir bölümü gıda zehirlenmesine maruz kalmışlardı.Söz konusu haberi okuyan vatandaşların çevresinde duyacağı olası zehirlenme vakalarına karşın bilgilendirme yapması ve duruma hassasiyet göstermesi önemle rica olunur.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30