banner78
banner25

Whipple ameliyatı uygulandı!

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde ilk defa yapılan pankreas tümörü ameliyatının başarıyla gerçekleştirildiği bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Edirne Sultan 1. Murat Hastanesinde ilk defa yapılan ve yaklaşık 5 saat süren operasyon sonucunda, hastanın sağlığına kavuştuğu aktarıldı. 

Edirne'de sarılık şikayetiyle hastaneye başvuran Mehmet Domuzcu'ya (68), yapılan muayene ve tetkikler neticesinde pankreas tümörü tanısı konulduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hastanın ameliyatı, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Ademoğlu ve Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Yrd. Op. Dr. Eyüp Kahya tarafından yapıldı. Hekimler ileri merkezlerde yapıldığında bile, pankreas tümörü ameliyatlarında hastayı kaybetme oranının yüksek olduğunu belirtti. Hastada pankreas dokusunun bir kısmını, on iki parmak bağırsağının tamamının, safra yollarının yarısının cerrahi olarak alındığı Whipple ameliyatı ismi verilen operasyonu gerçekleştirdik. Kanser vakalarında erken teşhis ve tedavi olanaklarına sahip bir hastane olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu şartlar altında bizim de amacımız kanser vakaları dahil tüm hastalarımızı başka kurumlara sevk etmeden, hastanemiz bünyesinde tedavi etmektir. Hastamızın şu an sağlık durumu iyi."

Mehmet Domuzcu'nunsa kendisini sağlığına kavuşturduğu için doktorlara teşekkür ettiği kaydedildi.

AA

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30