banner137
banner25

Vatandaş hastanelerde istemiyor!

Corona virüsünün komşu ülkelerde de görülmeye başlaması ile gözler bu ülkelerdeki sınır kapılarına çevrilirken düzensiz göçmenlerin geçiş güzergahında olan ve en çok yakalandıkları ve konakladıkları il olan Edirne’de de ayrı bir önem arz etmeye başladı.

Düzensiz göçmenlerin demir yolu başta olmak üzere karayolu veya çeşitli organizatörlerden destek alarak Edirne’ye gelmesi ve burada yakalanarak muayene ve kontrol için İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi öncesinde Sultan 1.Murat devlet Hastanesi acil servisine gruplar halinde getirilerek kontrolden geçmesi vatandaşların tepkilerine neden olmaya başladı.

Edirneli vatandaşlar muayene için hastanenin acil servisine gittiklerini ve acil servisin içinin zaman zaman kalabalık düzensiz göçmenlerle dolup taştığını gördüklerini belirterek “bunların arasında her ülkenin vatandaşı var.İranlı,Iraklı,Afgan ve daha sayabileceğimiz bir çok ülke.Ve Corona virüsü bu ülkelerde görüldü ve can aldı.Bunların bizim hastanelerimize hatta burnumuzun dibine kadar getirilip muayene ettirilmesi bizi tedirgin ediyor.Resmen virüsü direk davet ediyoruz.Bu konuda inşallah sorun çıkmaz.Bu tür kişilerin hastanenin acil servisine değil,İl Göç İdaresinde ki var olan doktora kontrol olmalarını istiyoruz.Olası bir hatada iş işten geçerse kimse bir şey yapamaz”diyerek yetkililerin bu yanlıştan vazgeçmelerini aksi halde sorunların yaşanabileceğine dikkat çektiler.

Düzensiz göçmenlerle ilk olarak polis veya asker sonarsında ise doktor veya sağlık çalışanlarının direk muhatap olduğunu biliniyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30