banner78
banner25

Vali Sözer
Edirne Valisi Gökhan Sözer, tarihi köprüleri korumanın görevleri olduğunu bildirdi.
Sözer, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Karaağaç Mahallesi'ne giden yol üzerinde bulunan Tunca ve Meriç köprülerinin, Edirne'nin önemli tarihi ve kültürel varlıkları olduğunu söyledi.
''Bu köprüleri korumak ve gelecek nesillere aktaracak şekilde muhafaza etmek bizim görevimizdir'' diyen Sözer, 2006 yılında restorasyonu yapılan bu köprülerin, aynı yıl ağır vasıtalı araçların trafiğine kapatıldığını hatırlattı.
Bu tarihten itibaren ağır vasıtaların köprülerin üzerinden geçişlerine izin verilmediğini vurgulayan Sözer, yolun ağır vasıtalara Karayolları Genel Müdürlüğü'nün kapattığını söyledi. Köprülerin karayolları ulaşım ağı üzerinde bulunduğunu ifade eden Sözen, kendilerinin de tarihi ve kültürel köprüleri koruma adına bu kararı uyguladıklarını belirtti.
Bu köprülerin alternatif köprüsünün Süvari Köprüsü olduğunu, Süvari Köprüsü'nün her türlü araca ve ulaşıma açık olduğunu kaydeden Sözen, ''Ama çok sağlıklı yollar olmadığı için büyük araçlar bunu tercih etmiyor. Sürekli bize tarihi köprülerin ağır vasıtalara açılması için baskı yapıyorlar'' şeklinde konuştu.
Şimdiden söz konusu tarihi köprülerin taşlarının kırılmaya başladığını, çökmeler meydana geldiğini vurgulayan Sözen, ''O nedenle bir otobüs geçse ne olur diye düşünmek mümkün değildir. Diğer yandan aynı anda tonlarca araç köprünün üzerinde bulunuyor ki bu da yüz tonlarca yük demektir. Bu köprüler bu yükü veya bu trafiği uzun süre çekmez veya çekemez. Turizm var diye bu köprüleri ağır vasıtalara açmak çok mümkün değildir. Bu köprüleri korumak bizim görevimizdir'' dedi.
Meriç Nehri üzerinde büyük bir karayolu köprüsünün yapılacağını ve yolun bu yıl sonuna kadar ihale edileceğini vurgulayan Sözer, ''Köprünün projelendirme aşamaları ile bağlantı yollarının planlama işlemleri bitti. Bu köprü yapılacak. İlimizdeki 9 köprüden 7'si de ışıklandırılacak'' bilgisini verdi.

-Alkol alan hiç bir kimse direksiyona oturmayacak -

Bir otomobilin dün Tunca Nehri'ne düşmesi ve iki kişinin hayatını kaybetmesinin hatırlatılması üzerine Vali Sözer, şunları kaydetti:
''O kazanın bulunduğu alan yol değil. Biliyorsunuz orası set üstü. Set üstü, gerçekte planda yol olmayan bir yer. Ama yol olarak kullanılıyor. Bu yolu kullanan insanlar dikkat edecek. Birinci kural bu. İkinci kural alkol alan hiç kimse direksiyona oturmayacak. Bu genel kuraldır. Buna herkes dikkat edecek. Üçüncüsü ise biz buraya bir koruma bariyerleri yapmayı planlıyoruz. Daha önce keşif özetleri yapıldı. Karayollarından da talep ettik. Edirne Belediyesi ile de görüştük. Biz buraya koruma bandı, bariyerler yapmayı planlıyoruz. Ama bariyer sizi korumaz. Sizi koruyacak olan kurallara uymaktır.''dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30