banner78
banner25

Vali konağı film stüdyosu olacak
Salih Baran - Edirne'nin tanıtımına katkı sağlanması için 20. yüzyıl mimari örneklerinden tarihi ahşap Eski Vali Konağı, ''sinema stüdyosu'' haline getirilerek, dizi ve film yapımcılarına ücretsiz kullandırılacak.
Edirne Valisi Hasan Duruer, yaptığı açıklamada, kentin tanıtımı için projelerinin sürdüğünü, bu kapsamda, Eski Vali Konağı'nın otantik ''Edirne evi'' şeklinde dizayn edilerek, film ve dizi yapımcılarının hizmetine sunulacağını söyledi.
Film ve dizi sektörünün bir yerin tanıtımına büyük katkılarının olduğunun bilindiğini ifade eden Duruer, ''Eski Vali Konağı sinema stüdyosu haline getirilecek. Otantik olarak Edirne evi şeklinde tefriş edilecek eski vali konağı, film ve dizi çekmek isteyenlere ücretsiz kullandırılacak. Edirne'nin tanıtımına katkı sağlaması için böyle bir projeyi hayata geçireceğiz. Çünkü bir dizi filminde gösterilen bir mekan, o bölgenin tanınmasına büyük katkılar sağlıyor. Diziler sayesinde turizmin arttığı pek çok bölgenin olduğu biliniyor. Çekilen mekanı görmek için binlerce kişi geliyor, kentin tanımı için büyük fırsat olacağını düşünüyorum'' şeklinde konuştu.
Duruer, kısa zaman sonra başlayacak tefriş çalışmalarının iki ay içinde tamamlanacağını kaydetti.

-Sektöre hem maddi hem manevi destek-

Film Yapımcıları Meslek Birliği Başkanı Galip Gültekin de Edirne Valisi Hasan Duruer'e projesi nedeniyle tüm sektör adına teşekkür etti.
Desteklerin film ve dizi sektörünün kalkınması yönünde güzel adımlar olarak değerlendirdiğini ifade eden Gültekin, bu tür adımların dizi ve film sektörü için hem maddi hem de manevi bir destek olduğunu anlattı.
Türk dizi ve filmlerinin dünyada çok fazla ilgi gördüğüne dikkati çeken Gültekin, ''Edirne'nin dünyaya tanıtılmasında da büyük katkısı olacaktır. Sektörün motivasyonu açısından çok önemli, küçük bütçeli yapımcılarımız için bu çok önemli. Bu yıl 100'e yakın sinema filmi çekiliyor. Bu filmlerin içinde çok az bütçeyle filmler çeken genç arkadaşlarımız var, bu tarz imkanlar onları yüreklendirecektir'' ifadesini kullandı.
Senaryo Yazarlar Derneği Başkanı İlker Barış ise bu projenin sinema sektörüne katkısı olacağını belirterek, bu adımın çok yerinde olduğunu kaydetti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30