banner137
banner25

Vali Duruer''Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir''
Edirne Valisi Hasan Duruer, öğretmenliğin gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve saygın mesleği olduğunu belirtti.
Vali Duruer, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, öğretmenlerin geleceğe yön veren eğitimciler olduğunu bildirdi.
Milletlerin varlığını devam ettirebilmesi ve kalkınabilmesinin öncelikle nitelikli insan gücüne bağlı olduğunu ifade eden Duruer, şunları kaydetti:
''Konusu malzemesi, işleneni ve işleyeni insan olan öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bundan dolayıdır ki hemen her mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da öğretmenlik sayesinde olmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk, 'Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır' der. Büyük Önder, öğretmenlerin toplum hayatındaki önemini bu sözleriyle vurgularken, öğretmenlere yine çok önemli görevler yüklemektedir.
Çünkü bilmektedir ki geleceğe yön verenler, eğitimcilerdir. Milletlerin varlığını devam ettirebilmesi, kalkınabilmesi öncelikle nitelikli insan gücüne bağlıdır.''
Duruer, öğretmenlerden beklentilerinin geleceği biçimlendirecek çocuklara ve gençlere, güven ve yaşama sevinci vermeleri, düşünmenin, sorun çözmenin, bilgi üretmenin yalnızca insana özgü ayrıcalıklar olduğunu öğretmeleri olduğunu belirterek, onurlu meslekleriyle her zaman sevgiyle andıkları, saygın kişilikleriyle yüreklerinde yaşattıkları değerli öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü içtenlikle kutladığını bildirdi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30