banner78
banner25

 Vali Duruer 195 öğrenci ile bir araya geldi!
Edirne Valisi Hasan Duruer, ''Büyük Öğrenci Projesi'' kapsamında, Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve akraba topluluklarından Trakya Üniversitesi'nde öğrenim gören yaklaşık 195 öğrenciyle akşam yemeğinde bir araya geldi.
Vali Duruer, öğretmenevinde düzenlenen yemekte taptığı konuşmada, öğrencilerin, dünyanın güçlü devletlerinden ve dünyanın en güzel ülkelerinden biri olan Türkiye'de öğrenim gördüklerini söyledi.
Bu fırsatların, öğrenciler için bir nimet olduğunu belirten Duruer, ''Trakya Üniversitesi (TÜ) gibi Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden birinde öğrenim görüyorsunuz. Eski payitahtımız olan Edirne'de eğitim görmenin de ayrıcalığını yaşıyorsunuz. Devletimizin ne kadar güçlü olduğu, binlerce öğrenciye burs vermesinden de belli. İnşallah ileride çok güzel köprüler kurup, güzel şeyler yapacağınıza inanıyorum'' dedi.
TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük de 35 bin öğrencinin öğrenim gördüğü üniversitede bin 150 yabancı uyruklu öğrencinin bulunduğunu söyledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da 1992 yılında kültürel değerlerin yaşatılması ve geliştirilmesi amacıyla Büyük Öğrenci Projesi'nin Türk Cumhuriyetleri ve akraba topluluklarla başladığını, şu anda Asya ve Balkan ülkelerinin de aralarında bulunduğu 57 ülke ve topluluğa hitap ettiğini anlattı.
Öğrenci Temsilciler Başkanı Kosova uyruklu Ali Mustafa da Türkiye cumhuriyetleri ve çeşitli ülkelerden gelen öğrencilerin mezun olup ülkelerinde önemli görevler üstlenmelerinin, Büyük Öğrenci Projesi'nin ve sarf edilen çabaların boşa gitmediğini kanıtlayan en önemli göstergelerden olduğunu ifade etti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30