banner137
banner25

Vali'den 29 Ekim mesajı!

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Canalp, mesajında, milli birlik ve beraberliğin kaynağı Cumhuriyetin 96. yıl dönümünün büyük bir coşku ve gururla kutlandığını belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan Kurtuluş Savaşının ardından kurulan Cumhuriyetin, azmin, kararlılığın, fedakarlığın, birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu ifade eden Canalp, şunları kaydetti:

"Türk Milletinin sarsılmaz iradesi ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatma azmi, tüm güçlükleri aşmamızda bizlere yol göstermektedir. 96 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan eden aziz şehitlerimizin zaferidir. Bıraktıkları miras, çok az millete nasip olacak kadar büyük ve onurlu bir sorumluluktur. Bilinmelidir ki bizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizi korudukça, bağımsızlığımızın nice yıl dönümlerini huzur ve mutluluk içinde kutlayacak, bundan sonra da önümüzde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Atalarımızın zorlu mücadelelerle elde ettiği bu değerli mirası, aynı ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek, bizden sonraki nesillere devretmek ve Türkiye'yi muasır medeniyetlerin ötesine taşımak en büyük sorumluluğumuzdur. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyeti 'En büyük eserim' diye tanımlayan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum."

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30