banner137
banner25

Vali Canalp’ten radikal karar!

Aylardır Balkan köylerinde yaşanan su sorununu çözmek için yoğun bir çaba sarf eden Edirne Valisi Ekrem Canalp yapılan çalışmaları yerinde ve yakından takip ettiği gibi attığı cesur adımlarla da su sorununun çözümü için alternatif planlar devreye sokuyor.

Balkan köyü olarak bilinen Süleymandanişment,Ömeroba,Vaysal,Hacıdanişment,Dombay, Çatma, Saksağan, Hüseyinpınar, Uzunbayır ve Tuğlalık gibi köylerde yer altı sularının seviyelerinin düşmesi üzerine alternatif kuyu arayışına giren İl Özel İdaresi Vali Canalp’in talimatıyla sondaj çalışmalarına yoğunluk verdi.Eski kuyulara vurulan sondajlarla yer yer 65 metrede çıkan suyu 115 metre seviyelerinde aradıkları,statik seviyede istenilen suya ulaştıklarını ancak dinamik seviye suya ihtiyaçların olduğunu belirleyen Vali Canalp köylere sağlıklı su verilmesi için hatlarında yenilenmesi talimatını verdi.

Su kuyularından alınan numunelerin İstanbul 2 Nolu Halk Sağlığı Laboratuarına gönderilmesi sonrasında sonuçları beklemeye başlayan yetkililer,kademeli olarak vatandaşa gerek su tankerleri gerekse diğer hatlardan su takviyesi yaparak mağduriyeti en aza indirmeye çalışıyorlar.

Geçtiğimiz günlerde Vaysal köyü’ne döşenen yeni su hatlarına su verecek olan kuyunun MTA’ya ait olması üzerine tahlil için numune alan ekipler su tahlil sonuçlarını beklemeye başladılar.Tahlil sonuçlarının daha önceden bazı kuyularda olumsuz gelmesi üzerine Vaysal’da da benzer bir sorunla karşı karşıya kalınabileceğini sezimleyen Vali Canalp; aldığı radikal bir kararla kuyu suyunun arıtılması için gerekli hizmeti satın aldı ve arıtma tesisini kısa sürede kurdurdu.

Bugün,yarın sonuçların gelmesini bekleyen Vali Canalp’in her şeye rağmen Laboratuar sonuçları olumsuz gelirse klorlama, filtrasyon, kimyasal dozlama, çökeltme gibi yöntemlerle en kısa sürede suyu ıslah ederek köylülerin kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Köylünün bu zor zamanda özellikle gelecek olan suyu bahçe sulama işleri başta olmak üzere hayvancılıkta da kullanması durumunda yetersiz kalınacağını düşünen yetkililer bu konuda uyarı yaparak öncelikle suyun temel ihtiyaçlarda kullanılması konusunda vatandaşları bilgilendirdiler.

Yaptığımız görüşmede Vaysal köyü sakinleri Vali Canalp’in sürekli kendileri ile diyalog içinde olduğunu,sorunun çözümü için İl Özel İdaresi ekiplerini seferber ettiklerini ve en kısa sürede susuzluk sorunun kökten çözeceklerine inandıkların belirttiler.

İlerleyen günlerde ise bölgeye kalıcı olarak su sağlayacak olan derin sondaj çalışmalarına başlanılacağı da ifade edildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30