banner137
banner25

Vali Canalp nehir ve karadan sonra hava sporu için kolları sıvadı!

Motocross sporunu sevdirmek için Edirne Musabeyli koruluğunda bir süredir hazırlıkları devam eden parkurun lansmanı bugün Edirne protokolünün katılımıyla gerçekleşti.

“Tarihin Başkenti’nde Sınırları Zorluyoruz”sloganı çıkılan yolda alt yapı hazırlıklarının neredeyse yüzde 90’lık bölümü tamamlanarak parkurun ilk test sürüşleri yapıldı.

37 hektarlık alan içinde bin 810 metre uzunluğunda yapılan parkur 7 atlama rampasından oluşuyor.Motocross tutkunları tarafından 11 ay önce Edirne Valisi Ekrem Canalp’e iletilen ve o günden sonra çalışmalarına başlanılan parkurun büyük bir bölümünün tamamlanması sonrası sporcular gösteri yaparak hünerlerini sergilediler.

Tozu dumana katan ekipler gün boyun parkurda adeta adrenalin seviyesini en üst noktada tuttular.

Parkurun kazandırılması ve nereden nere gelindiği konusunda konuşma yapan Edirne Valisi Ekrem Canalp “11 ay kadar önce Edirne’de motor sporlarına gönül vermiş olan dernek üyelerimiz beni ziyarete geldi, benden bu sporu güvenli bir şekilde yapacak alan istiyoruz dediler. Biz sadece Edirne’ye hitap edecek tesis yapmak yerine Edirne’ye yakışacak uluslararası standartlarda yarışmaların yapılacağı bir motor sporları merkezi yapmaya karar verdik. Federasyonumuzla iletişime geçerek ortak çalışma yaptık ve şuanda bulunduğumuz bu alanda gerek pist gerek sosyal donatı alanları olsun projelerin her bir anı federasyonumuzla beraber gerçekleştirdik. Biz burada sonbaharda uluslararası yarışmaları yapacağız”dedi.

Edirne’de su sporları merkezi konusunda Meriç nehri üzerinde yapılan kürek yarışları ve sonrasında Motocross parkurunu Edirnelilerin hizmetine ve turizme kazandırdıklarını belirten Edirne Valisi Canalp,geçmişte inşasına başlanılan ancak çeşitli sebeplerden dolayı yapımı tamamlanamayan Demirhanlı merasında ki havaalanı pistini de Hava sporları hizmetine açacaklarını ve para motor,pervaneli tek ve iki motorlu uçakların inip kalkabileceği hava sporları merkezi haline getirmek istediklerini kaydetti.

Bir başkan konuşmacı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise Edirne Valisi Ekrem Canalp önderliğinde Edirne’de tüm kamu kurum ve kuruluşlarının iş birliğiyle çalışmanın sağlandığını ve Edirne’ye güzel şeylerin yapılabildiğini ifade etti.

Başkan Gürkan konuşmasında “bugüne kadar sayın valimizin yaptığı bütün projelerde yada belediyemizin veya diğer kurumların yaptığı projelerde hiçbir şeyimizi sakınmadık.Her şeyi paylaştık.Üzün tüyü de paylaştık,sıkıntıları paylaşarak azalttık,sevgileri,heyecanı,umudu ve mutluluğu da paylaşarak çoğalttık.Allah yolunuzu açık etsin.Ben Edirne’ye bu Motocross pistinin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”dedi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu başkanı Ogün Baysan ise parkur hakkında bilgi vererek 4-5 yaşında çocukların dahi bu sporu yapabildiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Canalp sporculara start verdi ve zorlu parkurda nefes kesen hareketlerin sergilendiği bir mücadele izlendi.

Lansmana Edirne Valisi Ekrem Canalp, Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın yanı sıra Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanları Ogün Baysan, Mahmut Nedim Akülke,Ak parti il başkanı Belgin İba,CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’da katıldı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30