banner137
banner25

Vali Canalp "Milletimiz, onun önderliğinde dünya tarihinin en başarılı mücadelesi ile bağımsızlığını kazanmıştır."

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Canalp, sonsuza kadar yaşayacak olan cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümsüzlüğe uğurladığımız günün 80. yılında da sevgi, saygı ve özlemle anıldığını belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, yaptığı mücadele ile Türk milletinin kaderini ve tarihin akışını değiştirdiğini ifade eden Canalp, şunları kaydetti:

"Milletimiz, onun önderliğinde dünya tarihinin en başarılı mücadelesi ile bağımsızlığını kazanmıştır. Milletimiz ile beraber Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak eşsiz bir destan yazan Atatürk, Türk milletinin kendi egemenliği dışında hiçbir gücün egemenliğini kabul etmeyeceğini, Cumhuriyetin kuruluşu ile bütün dünyaya göstermiştir.

Her zaman minnet ve şükran duyguları ile andığımız Atamızı anlamanın yolu, onun göstermiş olduğu yolda, çağın şartlarına uyarak yeni hedefler koymak ve bu hedeflere kararlı adımlarla ilerlemektir.

Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 80. yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun."

AA

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30