banner78
banner25

Vakıf eserleri olmasa Edirne bir hiç!
Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından tertip edilen ve bu yıl Vakıf medeniyeti Balkan Vakıfları yılı olarakta kabul edilip kutlanan Vakıf haftası Edirne’de yapılan törenlerle başladı.
Bu yıl 07-13 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ve Vakıf eserlerinin tanıtımı ve anlatılmasını sağlayan haftaya ilişkin ilk tören Ayşekadın semtinde bulunan meyve sabunu heykeli önünde kortejin toplanması ile başladı. Yaya olarak heykel önünden Atatürk anıtına kadar gelen kortej burada anıta çelenk sundu, saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Vakıflar Bölge Müdürü tarafından günün anlam ve önemine değinilen konuşmasının yaptı. Binler konuşmasında Vakıf eserlerinin önemine değinerek Edirne’de ki tarihi değerlerin olmaması durumunda Edirne’nin halini bir düşünsenize diyerek “Şimdi sizlerden bir an şu manzarayı düşünmenizi istirham ediyorum. Edirne’mizde şu sayacağım eserleri şehirden bir anlığına silelim: Selimiye Külliyesi, Üç Şerefeli, Eski Cami, Alipaşa Çarşısı, Bedesten, Sokullu Hamamı, Saray Hamamı, İkinci Beyazıt Külliyesi, Camiler, Mescidler, Arastalar, İmaretler, Hanlar, Hamamlar, Kervansaraylar, Medreseler, Şifahaneler, Hastaneler, Köprüler, Çeşmeler, Sebiller… Bütün bu eserleri gözlerimizin önünden silelim. Geriye ne kaldı? Sadece evlerimiz ve çoğu estetikten yoksun işyerlerimizden başka hiçbir şey değil mi?”dedi ve Vakıf eserlerinin Edirne iline kazandırdığı değerleri sıraladı.
Anıttaki törenin ardından kutlama komitesi saat 14:00 da Edirne Valisi Gökhan Sözer’i makamında ziyaret ederek hafta programını resmen başlatmış oldular.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30