banner137
banner25

Vaka sayımız yüz binde 30 seviyelerinde!

Korona virüs ile mücadelede Türkiye’de ki aşılama da başarı grafiği en yüksek il olan Edirne vaka sayılarında ki düşüşle de normalleşmeye en çabuk geçebilecek iler arasında olduğunu gösterdi.

Son zamanlarda oldukça yüksek seyreden vaka sayılarındaki artışın tam kapanmansın ardından hızlı bir şekilde düşüşe geçtiğini belirten yetkililer şu anda Edirne’de ki tablonun vaka ortalamasının yüz binde 30 seviyelerinde olduğunun müjdesini verdiler.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan vaka tablo açıklamalarında Edirne ilinin haftalık vaka sayısı (100 bin nüfusa göre) 8-14 Mayıs tarihlerinde yapılan açıklamasında yüz binde 82.16’lık oranla yüksek riskli iller arasında yerini alırken,son haftada bu sayının yüz binde 30’lara kadar gerilediğini bununda kırmızıdan maviye kadar gerilediğini kaydettiler.

Öte yandan yetkililer yaptıkları açıklamada hava sıcaklığının virüsün etkisini kaybetmede önemli rol oynadığını ve güneş ışınları ultraviyole ışıları ile aşılama çalışmasının da bunda etkin olduğunu kaydettiler.Edirne’de nüfusun yarıdan fazlasının aşılandığını,Türkiye’de aşılama başarı grafiğinde en başarı il olduğunu kaydeden yetkililer “tam kapanmanın ardından ani bir gevşeme yaşandı.İnsanlar birden bire dışarıya hücum ettiler.Bunun dezavantajları elbette olacak ancak geçen yıla oranla büyük bir düşüş var.Bunda da en büyük etki aşı ve güneş ışınları.Eğer beklediğimiz artışın üzerinde olursa sıkıntı olur.Elbette bir artış bekliyoruz.Ancak hesaplamalar ve gözlemler ile sahadan aldığımız veriler şimdilik her şeyin iyi yönde seyrettiğini gösteriyor”ifadelerini kullandılar.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30