banner78
banner25

Uzunköprü'nün de artık havuzu var!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde huzurevinde kalan hayırsever Orhan Çetin'in de katkı sunduğu TEV Orhan Çetin Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi, düzenlenen törenle açıldı. Vali Ekrem Canalp, törende yaptığı konuşmada her yaştan insanın yüzme öğrenebileceğini söyledi.               

"Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi çerçevesinde Edirne'deki yüzme havuzuna en ücra köylerdeki çocuklarımızı okul servis araçlarıyla getirip yüzme öğretiyoruz. Sporu sadece il ve ilçe merkezindeki çocuklara sunmak değil bizim amacımız, en ücra köyümüzdeki çocuğumuzun da il ve ilçe merkezindeki evladımız kadar yüzme bilmeye ve yüzme havuzunu kullanmaya hakkı var. Servislerle havuza getirilen 8 bin 800 çocuğa yüzme öğretildi. Merkez, ilçe ve köylerde toplam 750 çocuk oyun parkı ile yetişkinlere yönelik 650 açık alan kondisyon aleti grubunu hizmete sunduk. Uzunköprü’müzden sonra Keşan ilçemizde yapımı devam eden yüzme havuzumuzu önümüzdeki günlerde hizmete açacağız. Buradan emeği geçen herkese ve katkı sağlayan hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışın ardından havuzu inceleyen Vali Canalp, burada bir öğrenciyle masa tenisi oynadı. Havuzun açılışı dolayısıyla sembolik yarış da düzenlendi.

Törene Vali Ekrem Canalp’in yanısıra Edirne Milletvekilleri Fatma Aksal, Okan Gaytancıoğlu, Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, İl Genel Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30