banner78
banner25

Utanç yolu!

2017 yılı sonlarına doğru hizmete açılan ve Edirne trafiğini rahatlatmak adına düşünülen “Güney çevre yolu” tam anlamıyla “utanç yolu” haline geldi.

Yapımına 2015 yılında başlanan ve yapılan istimlak çalışmaları sonrasında belediye başkanı Recep Gürkan tarafından 62 yıldır açılması beklenen yolun 2017 yılı Temmuz ayında hizmete açılmasıyla başlayan rahatlık artık yerini sıkıntıya bırakmaya başladı.

Edirne Belediye Meclisi tarafından alınan karar gereği şehir içerisindeki ara sokaklarda faaliyet gösteren hurdacıların Güney çevre yolu üzerine taşınması ile başlayan sıkıntılar bitmek bilmiyor.Kent içi araç trafiğini rahatlatmak için düzenlenen Güney Çevre yolu üzerinde bulunan hurdacıların çirkin görüntüleri ve çevreye verdikleri rahatsızlık ile yarattıkları çevre kirliliği hem sürücüleri, hem vatandaşları hemde yetkilileri adeta bezdirdi.

Araçların geçişlerini engelleyecek şekilde yol kenarlarında konuşlanmaları ve görsel anlamda verdikleri çirkinliğin Edirne’ye yakışmadığını söyleyen vatandaşlar “bu cadde üzerinde yoğun bir trafik oluşuyor.Ancak çirkin görüntü sayesinde inanılmaz bir kepazelik söz konusu.Hurdacılar veya onlara mal getiren kişiler lastik ve benzer,i malzemeleri burada yakarak içerisindeki metalleri ayrıştırmayı burada ilkel şartlarda yapıyorlar ve çevreyi adeta katlediyorlar.Şehri zaman zaman kaplayan kara dumanlar hep buradan çıkıyor.İtfaiye,polis sürekli bu konulardan dolayı meşgul ediliyor.Belediye gerekeni yapmalı ve buraya biran önce bir düzen getirip yolu uygun hale getirmeli.Gerekirse hurdacılar şehir merkezi dışına çıkarılmalı”dediler.

Her gün yakılan lastik ve benzeri maddelerin sürücülere zor anlarda yaşattığını belirten vatandaşlar “milyonlarca liralık yatırım yap sonrada gel böyle rezil bir durum yarat.Bunun ne çevrecilikle nede belediyecilikle bağdaşan bir yanı var”diyerek yetkililerin gerekeni yapması konusunda çağrıda bulundular.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30