banner78
banner25

Üniversitemizin durumu!

Dr. Engin Karadağ ve Dr. Cemil Yücel tarafından kurulan ve Türkiye’deki üniversiteleri mercek altına alan Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı/University Assesments & Research Laboratory 2020 verilerini açıkladı.

Yapılan anket çalışması sonucunda üniversiteleri belli kriterlerde değerlendiren katılımcılar Trakya Üniversitesi’nin bazı alanlarda her geçen yıl daha iyiye bazı alanlarda ise kötüye gittiği görüşünde birleştiler.

Türk Yükseköğretim Sisteminin gelişimine katkı sağlamanın amaçlandığı ve her yıl düzenlenen anketlerde Trakya Üniversitesi “Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralaması’nda” 192 üniversite arasında geçen yıl 34’ncü olurken bu yıl 54’e geriledi.

“Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralaması’nda” ise 124 üniversite arasından geçen yıl 17’nci sırada olan üniversitemiz bu yıl 31’nci sıraya gerilemiş.

Anketin kapsamını genişleten anketörler özellikle Trakya Üniversitesinin “Öğrenim Deneyimi Tatminkârlığı” Sıralamasında geçen yıla oranla yükselişe geçerek 70’nci sıradan 56’ncı sıraya yükselmiş.

Üniversitelerin “Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu” araştırmasında ise Trakya Üniversitesi 62’den 56’ncı sıraya yükselmiş durumda.

Üniversitelerin “Akademik Destek ve İlgi” Sıralamasında ise geçen yıl 67’nci sırada olan Trakya Üniversitesi bu yıl 52’nci sıraya yükselmiş.

Üniversitelerin “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet” Sıralamasında geçen yıl 72’nci sırada olan üniversitemiz bu yıl 78’ncisıraya gerilemiş.

Üniversitelerin “Öğrenme İmkân ve Kaynaklarının Zenginliği” Sıralamasında ise üniversitemiz geçen yıla oranla bir basamak yükselerek 22’nci sıraya çıkmış.

Üniversitelerin “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” Sıralamasında ise üniversitemiz adeta bir sıçrama yaşayarak geçen yıl 94’ncü olduğu sıralamadan 71’nci sıraya yerleşmiş.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30