banner78
banner25

Üniversiteli genç ilk yardımı yaptı!

Edirne’nin Saraçhane semtinde meydana gelen yaralamalı trafik kazasında bir kişi yaralandı.Kaza akşam saatlerinde meydana geldi.İbrahim Bayuk isimli şahsın kullandığı plakasız motosiklet Saraçhane istikametine seyir halindeyken önüne çıkan çocuğa çarpmamak için frene bastı.Ön tekerleğinin kayması sonrasında yere düşerek başını çarpan İbrahim Bayuk isimli yaşlı adam kanlar içinde yerde kaldı.Yaşlı adama ilk müdahale çevreden geçen üniversite öğrencileri tarafından yapıldı.

29 yaşındaki Eczacılık Fakültesi Yüksek Lisans öğrencisi olan Muhammed Türk yaşı adamın ağzından gelen kan dolayısıyla boğulmasını önlemek için uzun uğraş verdi.Uğraşı sonrasında yaşlı adamın nefes alıp vermekte zorluk çekmediği görüldü.Olay yerine gelen 112 ekiplerinin ilk müdahalesi sonrasında yaralı adam Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında uzun süre müdahaleye yardımcı olan öğrenci Muhammed Türk ise kan tutması sonrasında kısa süreli baygınlık geçirdi.Kan şekeri düştüğü anlaşılan gence ise yine çevredekiler su ve tatlı takviyesi yaparak toparlanmasını sağladılar.

İbrahim Bayuk’un yakınları ise yardım etmekten ziyade kaza yaptığı motoru plakasız olduğu gerekçesiyle olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30