banner78
banner25

UMKE 7/24 hazır!

5-7 Ekim tarihleri arasında Saroz körfezi Mecidiye sahilinde gerçekleşen 20.Bölge UMKE tatbikatında Edirne ekibi yine göz doldurdu.

Edirne (UMKE) Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi koordinatörlüğünde gerçekleşen ve Tekirdağ,Kırklareli,Çanakkale illerinin katılımıyla düzenlenen tatbikatta her zaman olduğu gibi Edirne UMKE ekibi göz doldurdu.

3 gün süreyle aktif olan kampta ekipler olası bir olay karşısında iller arası ekiplerin dayanışması ve uyum içinde çalışmasını sağlamak adına eğitimlerini pekiştirdiler.

Zor arazi koşullarında pusula eğitimi, arazide yön bulma, telsiz eğitimi, KBRN eğitimi, göçük altındaki hastaya yaklaşım, hasta taşıma ve paketleme teknikleri, kriz yönetimi, triyaj ve olay yeri yönetimi gibi önemli konularda eğitim gören ve bu eğitimlerini başarıyla tamamlayan ekipler tam not aldı.

Gerçekleşen tatbikata AFAD ve Edirne Arama Kurtarma Derneği EDAK’ta destek verdi.

AFAD ekibi suda kurtarma teknikleri hakkında eğitim verirken EDAK ekibide göçük altında kalan yaralıya müdahale konularında eğitim verdi.

Tatbikatı yerinde incelemek adına bölgeye giden Edirne İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu “20.Bölge olarak ülkemizde yaşanan afet, kriz, deprem gibi birçok göreve katılmış deneyimli bir ekibiz. Bu tür çalışmalarla ekibimizi canlı ve dinamik tutmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda aramıza katılan yeni UMKE’ci arkadaşlara tecrübelerimizi aktarıp deneyim kazandırmaya çalışıyoruz”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30