banner137
banner25

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Edirne'de temaslarda bulundu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, inceleme ve açılış programları kapsamında çeşitli temaslarda bulunmak için Edirne’ye geldi.Bakan Karaismailoğlu, inceleme ve açılış programları kapsamında İlk olarak Edirne Valiliği’ni ziyarette bulundu. Bakan Karaismailoğlu’nu Edirne Valisi Ekrem Canalp, AK Parti İl Başkanı Belgin İba, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan  ve protokol üyeleri karşılandı. Valilik ziyaretinden sonra Bakan Karaismailoğlu AK Parti Edirne İl Başkanlığını ziyaret etti.Başkan İba ve beraberindekilerle bir süre sohbet eden Karaismailoğlu, İba’dan Edirne’deki çalışmalar hakkında bilgi aldı.Başkan İba, Bakan Karaismailoğlu’na ziyaretin anısına bir tablo hediye etti.
Burada AK Parti Edirne İl Teşkilatı ile bir araya gelen Bakan Karaismailoğlu, açıklamalarda bulundu.

 “Edirneliler, konforlu, güvenli ve hızlı ulaşıma kavuştu”
Bugüne kadar Edirne’nin ulaşım ve iletişim yatırımları için 2020 rakamlarıyla, 3 milyar 841 milyon liranın üzerinde harcama gerçekleştirildiğini söyleyen Bakan Karaismailoğlu, “2003’de Edirne’de sadece 70 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu, bugün yaklaşık 4 kat artırarak, 261 kilometreye çıkardık. Edirne’mizi bölünmüş yollarla Çanakkale, Tekirdağ ve Kırklareli’ne bağladık.  Edirne’de devam eden önemli karayolu projelerimizden birisi de Edirne-Kırklareli Bölünmüş Yoludur. Yolun, Edirne il sınırları içinde kalan 21 kilometresinden 4 kilometresi tamamlandı.  Kırklareli sınırlarında kalan kesimde 21 kilometrelik kesimi ile birlikte 290 metrelik 6 adet köprü inşaatları tamamlandı. Projemiz, 2022 yılında tamamlanacak. Edirne’de, Uzunköprü Meriç-Küplü yolunda 20 kilometre yol yenilemesi ile birlikte, Uzunköprü-Pehlivanköy yolunda 8 kilometrelik yol yapımı ve Edirne-Havsa-Babaeski yolunda bölünmüş yol yenilemelerimiz devam ediyor. Edirneliler, konforlu, güvenli ve hızlı ulaşıma kavuştu.” İfadelerini kullandı.

“Halkalı Kapıkule Demiryolu Projesi Türkiye’ye katma değer sağlayacak”
Türkiye’nin Asya- Avrupa arasında taşımacılık alanında can damarı olacak Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi kıtaları, kültürleri, medeniyetleri birbirine kavuşturacak önemli bir proje olduğunun altını çizen Bakan Karaismailoğlu, projenin sadece Edirne’ye değil, bölgeye ve Türkiye’ye katma değer sağlayacak, ekonomik, sosyal, kültürel gelişmeyi de tetikleyeceğini belirtti.

“Edirne Halkalı arası 4 saatten 1 saate inecek”
Toplam uzunluğu 229 kilometre olacak demiryolu hattında saatte 200 kilometre hızla ulaşım sağlanabileceğini anlatan Bakan Karaismailoğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti;
“Projenin tamamlanmasıyla, Halkalı-Kapıkule (Edirne) arası yolcu seyahat süresi 4 saatten, 1 saat 20 dakikaya, yük taşıma süresi ise 6 saat 30 dakikadan, 2 saat 20 dakikaya inecektir. Mevcut hat kapasitesi 4 kat daha artırılacaktır.”


“18 yılda diğer alanlarla birlikte ulaşımda da bir yatırım seferberliği başlattık”
Türkiye Demir yolu ağını, Avrupa Demir Yolu ağına bağlayan Hızlı Tren ve Halkalı-Kapıkule demir yolu projesi konusunda, Karaağaç'a ulaşımın sağlandığı Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü'nün bitirilmesi konusunda, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan, dünyanın en uzun taş köprüsü olma özelliğini taşıyan Uzunköprü’nün onarımı konusunda Edirne halkına desteklerini esirgemediği için Bakan Karaismailoğlu’na teşekkürlerini sunan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba,”AK Parti döneminde ulaşımdan altyapıya, sağlıktan eğitime, enerjiden spora, her alanda Türkiye’yi sarıp sarmalayan hizmetlere imza attık. Bu anlayışla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde geçtiğimiz 18 yılda diğer alanlarla birlikte ulaşımda da bir yatırım seferberliği başlattık.” Dedi.
“Yatırımlarımızla Türkiye’yi güzelleştirmeyi sürdüreceğiz”
Ulaşımın, kalkınmanın temel altyapılarının başında geldiğini söyleyen Başkan İba, “İnsanlar ve ürünler ülke içinde her yere hızlı bir şekilde ulaşamıyorsa, orada kalkınma da refah da olmaz. Bu anlayış ile demiryollarında ülkemizi hızlı ve yüksek hızlı tren hatlarıyla tanıştırdık. Marmara, İç Anadolu, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu bölgelerimizi birbirine bağlayan otoyol projelerimizle artık Edirne’mizden Şanlıurfa’ya kadar kesintisiz ve konforlu bir şekilde seyahat edilebilmektedir. Kara, hava, deniz ve demir yollarındaki başarılı eserlerimizle, hizmetlerimizle, yatırımlarımızla Türkiye’yi güzelleştirmeyi sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

Yol açılışı gerçekleştirildi
AK Parti Edirne İl Başkanlığı ziyaretinin ardından, Edirne Kırklareli İskender-Sazlıdere yol açılışı Ulaşım ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.
“Ulaşımda kolaylık sağlayacak”
Proje ile yol güzergahınca can ve mal güvenliğinin sağlanmış olduğunu, mesafenin ise 6.9 kilometreden 5 kilometreye, seyahat süresinin ise 8.5 dakikadan 2.5 dakikaya indiğini aktaran Bakan Karaismailoğlu, “Bu şekilde; zamandan 7.8 milyon lira, akaryakıttan 2.3 milyon lira olmak üzere, toplamda yılda 10.1 milyon lira tasarruf sağlanacaktır. “ dedi.


Bakan Karaismailoğlu, Uzunköprü için müjdeli haberi verdi
Bakan Karaismailoğlu, Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi Uzunköprü'de incelemede bulundu. 
AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Bakan Karaismailoğlu’na eşlik etti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Dünyanın en uzun taş köprüsü Uzunköprü’nün restorasyon ihalesinin 28 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirileceğinin müjdesini verdi.
Bakan Karaismailoğlu'na adının yazılı olduğu 22 numaralı Uzunköprüspor forması ve tablo hediye edildi. Program hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30