banner137
banner25

Uçkur'da 3 tutuklama oldu.

Edirne'de fuhşa aracılık ederek gizli kamera görüntüleriyle şantaj yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, tarafından yaklaşık 2 aylık çalışma sonrasında ortaya çıkarılan olayda Edirne 'de gazetecilik yapan K.Y. isimli şahsın birlikte olduğu kadın İ.Y. ile beraber Edirne'de bulunan ve aralarında iş adamlarıın da bulunduğu kişilerin cinsel içerikli görüntülerini kayıt ederek özel hayatın gizliliğini ihlal ettikleri ve bu görüntüleri kullanarak birlikte oldukları kişilerin eşlerini arayarak veya sosyal medya hesapları kullanarak para sızdırmaya çalıştıkları belirlendi.

İ.Y. isimli bayan şahsın görüntüleri kayıt ettiği ve K.Y. isimli gazetecinin görüntüler üzerinden şantaj ve tehdit suçunu işlediği iddia edilirken,soruşturmasını derinleştiren emniyet olayda daha önceki yıllarda yine bir internet sitesinde gazetecilik yapan ve K.Y. isimli kişinin gazetesinde köşe yazarlığı yapan B.D. isimli şahsın görüntülerine ulaştı.Emniyet Müdürlüğü K.Y. isimli gazetecinin ev, iş yeri ve aracında savcılık izni ile arama yaptı cep telefonlarına el koydu ve çalışanların ifadesini aldı.Dijital verilerin imaj çalışmasını yapan görevliler çok sayıda iş adamının cinsel içerikli görüntüsüne ulaştı.Görüntülerin ne amaçla kullanıldığının anlaşılması için soruşturmayı derinleştiren ekipler mağdur iş adamlarının görüntüleri üzerinden ifadelerine başvurdu.İş adamlarının bazılarının da eşlerinin sosyal medya hesapları üzerinden şantaj yapıldığını belirleyen emniyet bu kişilerle de bağlantıya geçti ve bilgi aldı.

İş adamları ile birlikte olan ve görüntüleri kayıt ettiği belirlenen bayan İ.Y.'nin şikayeti ile ortaya çıkan olayda Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen K.Y, "özel hayatın gizliliğini ihlal", "şantaj" ve "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme" suçlarından tutuklandı.Yaklaşık 2 haftadır cezaevinde tutulan gazeteci K.Y. ise yine daha önce çeşitli suçlardan ceza alan gazeteci B.D.'nin de kendisini tehdit ettiği ve şantaj yaptığını iddia ederek B.D'den şikayetçi oldu.Savcılık emniyete verdiği talimatla gazeteci B.D. ve eşi J.B.D.'yi göz altına aldırdı.Edirne Adliyesine getirilen ve daha önceden fuhuşa aracılık etmek suçundan ceza alan B.D ve eşi J.B.D'yi savcılık ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.Şüpheliler B.D ile eşi J.B.D tutuklanırken  İ.Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30