banner78
banner25

Tuz ve stres tansiyona neden oluyor!
Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği'nce başlatılan ''Türkiye'nin Tansiyonunu Ölçüyoruz'' kampanyası kapsamında, Edirne'ye gelen sağlık TIR'ında vatandaşların tansiyonu ölçüldü.
Eski cami altında bulunan alanda yapılan çalışmalarda görevliler gün boyunca Edirne halkının tansiyonunun ölçtü.
Derneğin onursal başkanı ve Ankara Üniversitesi Nefroloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Oktay Karatan, İlhan Koman Parkı'nda başlatılan kampanyaya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'de her 4 kişiden birinin tansiyon hastası olduğunu söyledi.
Tansiyon hastalığının başta kalp, böbrek ve beyin hastalıklarına bağlı olarak ölümcül sonuçlar doğurabildiğini anlatan Karatan, vatandaşlardan özellikle tuz kullanımı konusunda daha dikkatli olmalarını, gerekirse sofralarından tuzu kaldırmalarını istedi.
Karatan, hipertansiyon hatalığının toplumun sorunu olduğu vurgulayarak, kampanyayı, hipertansiyonun önemi ve bu hastalıktan korunma yollarını halka anlatmak için düzenlediklerini kaydetti.
Öte yandan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr.Saniye Şen ise hayatımızdaki tuz ve yağın zararlarına değinerek bunlarla ilgili azlatma yada hiç kullanmama yolluna gidilmesinin yarar getireceğini kaydetti.
Gün boyunca vatandaşların tansiyonunun ücretsiz olarak ölçüleceği TIR, daha sonra Tekirdağ, Sakarya, Düzce ve İstanbul'da gidecek.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30