banner78
banner25

Tutuklu sanıkların tahliyesine karar verildi!

Tutuklu sanıkları tahliyesine karar verildi!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın müşteki sanık olarak katıldığı 3.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın beşinci celsesine bugün devam edildi.

Duruşma COVİD-19 Pandemi tedbirleri nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uyularak yapıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın katılmadığı “nitelikli cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”davasında avukatlar savunmalarını yaparak davaya müdahil oldular.

2019/269 esas numarası ile görülen davaya Recep Gürkan’ın müdafii Avukatı Bilal Veske, ve Av. Harika Taybıllı,katılırken sanık Salih Y. müdafileri Av. Gökhan Karakoç, Av. Engin Yağcılar, sanık Osman K. müdafıi Av. Fatih Coşkun, Sanık Şaban G.nin müdafii Av.Mehmet Ali Göçmen yurt dışında firari olarak bulunan müşteki sanık Şükrü B’nin vekili Av.Süleyman Ferhatoğlu sanık Sinan A.’nın müdafii Av. İpek Deniz Özkayalar duruşmada hazır bulundular.

Edirne kapalı cezaevinde 21 aydır tutuklu bulunan sanıklar Osman K.Sinan A., Şaban G.duruşma salonuna Kovid-19 tedbirleri nedeniyle getirilmezken,duruşma SEGBİS sistemi üzerinden görüldü.

Müşteki sanık sıfatı ile yurt dışında firari olarak bulunan ve hakkında tutuklama kararı olan Şükrü B. İle sanık Muhammed T.nin haklarında çıkarılan yakalama kararlarının infaz olmadığı görülen davada avukatlar savunmalarını yaptılar.

Daha önceki duruşmalarda gerek sanıklar gerekse müştekiler hakkında Bulgaristan makamlarına yazılan resmi yazılara halen cevap verilmediği ve kamera kayıtlarının iletilmediğini belirten mahkeme heyeti sanıklara tek tek savunmalarını sordu.Sanıklar üzerlerine atılı suçu kabul etemzken 21 aydır tutuklu olduklarını ve tutukluluk süresinin uzunluğunun göz önünde bulundurulmasını talep ettiler.

Müşteki sanık Şükrü B’nin yurt dışında olduğu ve firari sanık konumunda bulunduğunu savunan avukatlar istenilen belgelerin Bulgaristan makamlarından gelmediği gibi tek kişi olan Şükrü B.’nin getirilmesi gerektiğini yineleyerek “soruşturma ve kovuşturma Türkiye’de etkin değildir.Bu kovuşturma ya Bulgaristan da yapılsın, ya da burada yapılacaksa müşteki sanık buraya getirtilirsin.Devletimizin bu konuda yetkisi ve gücü vardır. Türkiye’ye vekaletname gönderebilen kişi Türkiye ye de gelebilecek durumdadır, tanıklar açısından da Anayasa Mahkemesi Kararı vardır.Tanık beyanı hükme esas alınamaz.Biz dosyada ifade dışında delil olmadığını düşünüyoruz”şeklinde bir önceki duruşmada verdikleri savunmayı yinelediler.

Tutuklu sanıklarda savunmalarını yineleyerek üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediler ve tutukluluk sürelerinin göz önünde bulundurulmalarını isteyerek beratlarini talep ettiler.

Saat 10:30’da başlayan duruşmaya mahkeme heyeti ara vererek görüşme yaptı.Saat 13:30’da aranın sona ermesi ile duruşma yeniden başladı.

Savcılık makamı SEGBİS üzerinden duruşmaya katılan tutuklu sanıklar hakkında açıklama yaptıktan sonra mahkeme heyeti Edirne Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan sanıklar Osman K. Şaban G. ve Sinan A.’nın tutuksuz yargılanmasını ve tahliyelerine karar verdi.

Kararın açıklanması ile 21 aydır tutuklu bulunan sanıkların yakınları mahkeme koridorunda büyük sevinç yaşadılar.Mahkeme heyeti duruşmanın bir sonraki tarihini 24 Mayıs 2021 saat 14:00 olarak belirledi.

Bilindiği gibi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan söz konusu davada müşteki sanık olarak 75 bin TL kefaletle tutuksuz yargılanıyordu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30